01.11.2011. / 14:17

Autor: Totalsport

Murray: Iduće sezone želim na broj jedan

Ove godine sam osvojio pet naslova na ATP turnirima, a nadam se i pobjedi na završnom turniru gdje igram praktički na domaćem terenu – smatra Murray

Andy MurrayAndy MurrayBritanski tenisač Andy Murray smatra da bi pobjeda na ATP Finals turniru u Londonu bio prvi korak prema velikim trofejima koji u nedostaju.

Iza Andyja Murraya je najbolja sezona u karijeri. Završava ju na trećem mjestu ispred velikog Švicarca Rogera Federera. Ove godine je ostvario vrlo dobre rezultate na Grand Slam turnirima iako još nije otišao do kraja. Finale Australian Opena, te polufinale na ostala tri najveća turnira apsolutno su uspjesi za 24-godišnjeg Škota.

- Želim pobjedu na završnom turniru najbolje osmorice u Londonu jer je to najveći turnir uz Grand Slam, a igram ga već četvrti put u nizu i imam iskustva. Lani sam bio razočaran porazom u polufinalu od Nadala, a ove godine mogu napraviti korak dalje. Podloga mi jako odgovara i spreman sam za veliki rezultat – rekao je Murray koji je od svibnja doživio samo četiri poraza, od čega tri u polufinalima Grand Slam turnira.

- Cilj koji si postavljam za iduću sezonu je skok na prvo jesto ATP ljestvice i pobjeda na nekom od Grand Slam turnira. Ove godine sam osvojio pet naslova na ATP turnirima, a nadam se i pobjedi na završnom turniru gdje igram praktički na domaćem terenu – smatra Murray.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika