01.11.2011. / 19:41

Autor: Hina

MOL predložio novog direktora za rafinerije i marketing Ine

MOL je, kao najveći dioničar INA-e, predložio Artura Thernesza za novog Ininog izvršnog direktora za rafinerije i marketing koji bi na tom mjestu trebao zamijeniti Petera Chmurčiaka, priopćio je danas MOL.

Peter ChmurčiakPeter ChmurčiakMOL je, kao najveći dioničar INA-e, predložio Artura Thernesza za novog Ininog izvršnog direktora za rafinerije i marketing koji bi na tom mjestu trebao zamijeniti Petera Chmurčiaka, priopćio je danas MOL.

Thernesz je međunarodno priznati kemijski inženjer i menadžer koji je u naftnoj industriji više od 20 godina.

"MOL vjeruje da samo međunarodna profesionalnost može doprinijeti cilju da INA postane jača i uspješnija te da bude regionalni lider. Zbog toga je gospodin Thernesz savršen kandidat", stoj u priopćenju.

Thernesz je stekao iskustvo u američkoj tvrtki Exxon. Radio je u Hamburgu u Njemačkoj gdje je bio zadužen za planiranje u srednjojuropskom ESSO klasteru koji pokriva Njemačku, Švicarsku, Austriju i istočnoeuropske zemlje.

Nakon što se pridružio rastućem MOL-a na poziv te kompanije 2005. vodio je imovinske, proizvodne i aktivnosti vezane za obnovljive izvore energije.

Thernesz je bio glavni doprinositelj na identificiranju i provođenju velikih investicijskih programa u MOL Grupi.

Pokrenuo je pravovremeno uvođenje portfelja obnovljivih goriva na svim tržištima MOL-a, bio je na čelu programa modernizacije rafinerija IES u Italiji i pridonio formiranju segmenta električne energije u MOL-u.

Tijekom svoje menadžerske karijere s MOL-om, aktivno je promovirao razvoj mladih talenata.

Artur Thernesz govori četiri jezika, priopćio je MOL.

Ina je prije tedan dana izvijestila da izvršni direktor za rafinerije i marketing Peter Chmurčiak zbog privatnih razloga odlazi s te pozicije. Inu će napustiti nakon prenošenja zadataka novom izvršnom direktoru za rafinerije i marketing kojeg treba imenovati Uprava, a to se očekuje do kraja godine ili prije.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika