02.11.2011. / 09:25

Autor: Hina , Nacional.hr

Građani SAD-a planirali napade biološkim otrovom

Uhićeni su se, prema tvrdnjama tužiteljstva, počeli sastajati još u ožujku kako bi isplanirali realizirali svoje zločinačke planove, među kojima i ubojstva

ArhivaArhivaAmeričke savezne vlasti uhitile su u utorak četiri muškarca iz države Georgie osumnjičene da su se udružili kako bi nabavili eksploziv i proizveli smrtonosni biološki otrov kojim bi napali građane i vladine dužnosnike SAD-a.

Ministarstvo pravosuđa izvijestilo je da su uhićeni pripadnici lokalne militantne skupine koji su planirali kupiti ricin kako bi ga iskoristili u napadima.

Državna tužiteljica za sjeverni dio Georgie Sally Quillian Yates izjavila je da su napadači optuženi za planiranje napada na sugrađane i vlast.

"Dok je većina usredotočena na prijetnje stranih nasilnih ekstremista ovaj slučaj pokazuje da moramo biti oprezni i u zaštiti države od građana unutar naših granica koji prijete zajedničkoj sigurnosti", dodala je tužiteljica.

Najmlađi od četvorice uhićenih, Ray H. Adams, ima 65 godina, a najstariji Frederick Thomas, 73. Ostala dvojica Dan Roberts i Samuel J. Crump imaju 67, odnosno 68 godina.

Uhićeni su se, prema tvrdnjama tužiteljstva, počeli sastajati još u ožujku kako bi isplanirali realizirali svoje zločinačke planove, među kojima i ubojstva. Kao mete planiranih napada navode se zgrade lokalne policije i saveznih vlasti te neke agencije za zapošljavanje.

No, njihove je sastanke pratio prikriveni agent FBI-a s kojim su se dvojica uhićenika dogovarali o nabavi eksploziva i dijelova za izradu oružja, izvijestilo je tužiteljstvo.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika