02.11.2011. / 11:04

Autor: Totalsport

Ljubičić u dva seta bolji od Llodre

Recimo da je Ljubičić tijekom meča zabio devet aseva, te je skupio čak 84 posto poena nakon ubačenog prvog servisa (26 od 31)

Ivan Ljubičić Ivan Ljubičić Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić s uspjehom je započeo svoj put na dvoranskom ATP turniru u Baselu. U 1. kolu je pobijedio godinu dana mlađeg, 31-godišnjeg Francuza Michaela Llodru sa 7-5, 6-4.

Bio je ovo njihov četvrti međusobni meč i treća u nizu Ljubičičeva pobjeda. Kroz cijeli meč Llodra niti jednom nije uspio napraviti break, a za to je imao samo jednu priliku i to u drugom setu. Tijekom meča koji je trajao tek jedan sat i 20 minuta Ljubičić je Francuza na servis slomio dva puta, po jednom u prvom i drugom setu.

Nakon svega je evidentno da je Ljubičić ključni trenutak u meču napravio kod 5-5 u prvom setu kada je prvi put napravio break. Nakon toga je Llodra postao ranjiviji, a Ljubičić je, pak, tijekom cijelog meča ostao posve koncentriran na svoj servis i tako rutinirano izborio drugo kolo gdje će igrati protiv pobjednika meča Janko Tipsarević - Florian Mayer.

Recimo da je Ljubičić tijekom meča zabio devet aseva, te je skupio čak 84 posto poena nakon ubačenog prvog servisa (26 od 31).

ATP Basel, 1. kolo:

Ljubičić - Llodra 7-5, 6-4

Đoković (1) - Malisse 6-2, 4-6, 7-5

Lammer - Južnij 6-4, 6-3

Blake - Fish (5) 0-1, predaja Fisha

Nieminen - Bellucci 6-7(5), 6-4, 6-3

Wawrinka - Dodig 6-4, 6-4

Vezane vijesti

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u svom je drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira, na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogensboschu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika