02.11.2011. / 11:12

Autor: Totalsport

Srna: Sami smo krivi; Eduardo: Rezultat je razočaravajuć

Sada moramo ići dalje, misliti o sljedećim utakmicama - izjavio je Eduardo

Eduardo da Silva Eduardo da Silva Hrvatski nogometni reprezentativci Darijo Srna i Eduardo da Silva komentirali su za klupsku internet-stranicu poraz njihovog Šahtara od Zenita u 4. kolu Lige prvaka.

Izgubio je ukrajinski prvak 1-0 u St. Peterburgu i tako nakon četiri kola ostao prikovan na posljednjem mjestu skupine s tek dva osvojena boda. Drugoplasirani Zenit ima pet bodova više, pa za eventualni plasman u nokat-fazu natjecanja Šahtar više ne ovisi sam o sebi.

- Nezadovoljni smo igrom u prvom poluvremenu. Primamo jako puno golova nakon kornera i to se opet dogodilo. U drugom smo poluvremenu zaigrali bolje, imali smo više prilika i posjeda lopte, ali nismo nažalost stvorili dovoljno ozbiljnih prilika da bismo izjednačili ili pobijedili. Čestitam Zenitu na pobjedi, a sada moramo gledati prema naprijed - rekao je Srna, koji će propustiti sljedeći dvoboj Šahtara protiv Porta zbog dobivenog žutog kartona.

- Da, bio je prekršaj. Možda mi sudac nije odmah trebao dati žuti karton jer je to bio moj prvi faul na susretu, ali je postojao. Nisam to želio, žao mi je.

Upitan da li je razlog Šahtorovog poraza izostanak Jadsona, Fernandinha i nekih drugih važnih igrača, Srna je rekao:

- Ne, ne slažem se s time. Nismo imali Jadsona i Fernandinha u Kijevu protiv Dinama i pobijedili smo 3-2. Imamo sve visoko kvalitetne igrače. Već od prvog kola u Ligi prvaka počeli smo kiksati, a sada je svaka utakmica teška. U Ligi prvaka naša momčad kao da nema dovoljno samopouzdanja u napadu. Sami smo krivi i pokušat ćemo se sami izvući iz ove situacije. Imamo i dalje šansi u Ligi prvaka. Ako nam rezultati drugih utakmica pomognu, onda moramo osvojiti šest bodova u sljedeće dvije utakmice.

- Želim čestitati Zenitu na pobjedi jer su izgledali zaista jako dobro. Mi smo bili malo nesretni jer smo primili gol neposredno prije poluvremena. U drugom smo poluvremenu pokušali pokazati karakter, zaigrali smo bolje, ali nažalost nismo uspjeli zabiti. Zaista smo razočarani rezultatom, ali takav je život. Sada moramo ići dalje, misliti o sljedećim utakmicama - izjavio je Eduardo, a potom procijenio šanse svoje momčadi u plasman u osminu finala.

- Teoretski je još moguće ako osvojimo maksimalan broj bodova do kraja. Ali moramo čekati kako će završiti ostale utakmice u našoj skupini.

Vezane vijesti

Srna: Zašto se uvijek velike gura naprijed?

Srna: Zašto se uvijek velike gura naprijed?

Gotovo cijela nogometna Europa je složna u tome da je njemački sudac Wolfgang Stark prilično oštetio Hrvatsku u utakmici Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika