02.11.2011. / 12:32

Autor: Hina , Nacional.hr

Charlie Hebdo u plamenu zbog Muhameda

Dnevnik poznat po provokativnom humoru prikazuje na naslovnici crtež Muhameda koji izgovara: "100 udaraca bičem ako ne umrete od smijeha"

Sjedište Charlie HebdoaSjedište Charlie HebdoaRedakcija francuskog satiričnog časopisa Charlie Hebdo, koja je ove srijede objavila broj s crtežom proroka Muhameda na naslovnici, izgorjela je u noći s utorka na srijedu u Parizu u podmetnutom požaru, saznaje se u srijedu iz policijskog izvora.

Časopis je povodom pobjede islamističke stranke Enahde u Tunisu objavio izdanje s "gostujućim glavnim urednikom" prorokom Muhamedom. Charlie Hebdo je za tu priliku preimenovan u "Charia Hebdo", u aluziji na šerijatski zakon, javili su mediji.

Dnevnik poznat po provokativnom humoru prikazuje na naslovnici crtež Muhameda koji izgovara: "100 udaraca bičem ako ne umrete od smijeha".

Požar je "ugašen pri čemu nije bilo ozlijeđenih", rečeno je iz policijskog izvora. "Zasad nitko nije uhićen", dodao je taj izvor, dodajući da je požar najvjerojatnije izazvao molotovljev koktel bačen kroz prozor. "Istraga će to morati potvrditi", istaknuo je taj izvor.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika