03.11.2011. / 08:30

Autor: Hina , Nacional.hr

Ivo uživo

Odobren je izravni prijenos sutrašnjeg početka suđenja Ivi Sanaderu, to jest čitanja optužnice za ratno profiterstvo te uvodnih govora stranaka, doznaje se danas na zagrebačkome Županijskom sudu.

Ivo SanaderIvo SanaderOdobren je izravni prijenos današnjeg početka suđenja Ivi Sanaderu, to jest čitanja optužnice za ratno profiterstvo te uvodnih govora stranaka.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić objasnio je da je iznimno dopušten izravni prijenos današnjeg ročišta te fotografiranje i snimanje u sudnici nekoliko minuta do početka rasprave, zakazane za 9,30 sati u velikoj dvorani suda. Pozvao je sve koji prate suđenje na red i disciplinu na sudu, korektan međusobni odnos te poštovanje naredaba pravosudne policije.

Istaknuo je da je zabranjeno fotografirati i snimati na sudu izvan sudnice te da će oni koji se ne budu toga pridržavali biti udaljeni iz suda i neće im se dopustiti pratiti nastavak suđenja.

Devčić je rekao da je sve spremno za suđenje te da nema nikakvih naznaka da bi se ročište moglo odgoditi zbog Sanaderova zdravstvenog stanja.

Prvi pokušaj početka suđenja krajem prošlog tjedna nije uspio jer je Sanader, po ocjeni vještaka, bio nesposoban za praćenje rasprave zbog zdravstvenih tegoba. Odmah nakon prekida ročišta bivši premijer prevezen je na pretrage u bolnicu, gdje je proveo vikend, te je u ponedjeljak poslijepodne vraćen u zatvor u Remetincu jer su liječnici zaključili da mu zdravstveno stanje nije ozbiljno ugroženo.

Sanaderu bi čitanjem USKOK-ove optužnice i službeno trebalo početi suđenje zbog ratnog profiterstva i optužaba da je sredinom 90-ih uzeo 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je Hrvatska dobila od austrijske Hypo banke. Nakon čitanja optužnice, USKOK-ova tužiteljica Tamara Laptoš i Sanaderova obrana trebali bi iznijeti uvodne govore.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 02.11.11. 16:56

ZAr nije svako suđenje javno?

Zbog čega se onda ne smije snimati cijelo suđenje ovom velelopovu?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika