02.11.2011. / 17:25

Autor: Nacional.hr

Mravak i suradnici optuženi za punjenje crnog fonda HDZ-a

USKOK tvrdi kako je Mravak 600 tisuća kuna 'provizije' predao Barišiću za HDZ

Ivan MravakIvan MravakUSKOK je i službeno podignuo optužnicu protiv Ivana Mravka i četvroice njegovih suradnika zbog sumnje da su počinili kazneno djelo primanja i davanja mita.

Kako navode u pojašnjenju, optuženi se terete da su u rujnu 2007. od Mravaka, koji je tada bio predsjednik Uprave HEP-a tražili da ugovaranje poslova za potrebe trgovačkih društava u sadtavu HEP-a uvjetuje isplatom provizije u visini od 3 posto vrijednosti posla, a sve na traženje rizničara HDZ-a Mladena Barišića. USKOK navodi kako je Mravak to prihvatio jer je bio uvjeren da je novac potreban za financiranje HDZ-a.

Mravak je potom s zahtjevom upoznao direktora društva HEP Proizvodnja i člana Uprave HEP-a zaduženog za proizvodnu, koji su takav način poslovanja prihvatili.

U optužnici stoji i kako su drugo i treće okrivljeni potom u tri navrata od odgovornih osoba i vlasnika trgovačkih društava tražili isplatu provizije, što je u jednom slučaju i napravljeno. USKOK tvrdi da se radio o iznosu od 600 tisuća kuna isplaćenom kao uvjet a sklapanje aneksa ugovora. Tom prilikom, drugookrivljeni je četvrtookrivljenom rekao kako je to novac za potrebe HDZ-a. Novac je isplaćen u periodu od svibnja do srpnja 2009. godine te je predan Mravku, koji je potom novac proslijedio Barišiću, stoji u USKOK-ovoj optužnici.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika