02.11.2011. / 17:41

Autor: Hina

Polovica Nijemaca želi da Merkel ode 2013.

Polovica njemačkih birača ne želi da njemačka kancelarka Angela Merkel pobijedi na izborima 2013. a gotovo jedan od dvojice ispitanih Nijemaca smatra da se ona nije dobro postavila u krizi oko euro-zone, prema rezultatima istraživanja objavljenim u srijedu.

Angela MerkelAngela MerkelPolovica njemačkih birača ne želi da njemačka kancelarka Angela Merkel pobijedi na izborima 2013. a gotovo jedan od dvojice ispitanih Nijemaca smatra da se ona nije dobro postavila u krizi oko euro-zone, prema rezultatima istraživanja objavljenim u srijedu.

Na pitanje žele li da kršćansko-demokratska čelnica osvoji treći mandat na izborima 2013., 50 posto anketiranih izjavilo je "ne", prema istraživanju Forse za časopis Stern.

Istraživanje je također pokazalo da koalicija desnog centra Angele Merkel zaostaje za oporbenim socijal-demokratima i njihovim saveznikom Strankom Zelenih.

Samo 39 posto ispitanika želi da Angela Merkel dobije još jedan mandat na čelu vlade.

Na polovici svog drugog četverogodišnjeg mandata, Angela Merkel izložena je napadima zbog načina na koji se bavila krizom u euro-zoni.

Prema istom istraživanju, 46 posto ispitanih Nijemaca smatra da Merkel nije na pravi način odgovorila na krizu, dok njih 42 posto podupire njezine odluke.

Gotovo 87 posto ispitanika, u anketi koja je provedena od 27. i 28 listopada prije nego što je grčki premijer George Papandreu odlučio raspisati referendum o paketu pomoći EU-a Grčkoj, ne smatra da će plan čelnika EU-a, donesen prošli tjedan, pomoći u rješavanju europske financijske krize.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika