03.11.2011. / 15:19

Autor: Totalsport

WTA Bali: Ivanović i Petrova u polufinalu

Radi se o turniru na kojem nastupa šest najbolje rangiranih tenisačica koje su tijekom sezone osvojile neki od turnira iz kategorije ''International tournament'', a nisu osigurale plasman na završni turnir osam najboljih svjetskih tenisačica koji se održao u Istanbulu, te još dvije igračice s pozivnicom

Nadija Petrova (Wikipedia)Nadija Petrova (Wikipedia)Srpkinja Ana Ivanović i Ruskinja Nadija Petrova izborile su plasman u polufinale WTA turnira na Baliju koji se održava pod nazivom Tournament of Champions.

Radi se o turniru na kojem nastupa šest najbolje rangiranih tenisačica koje su tijekom sezone osvojile neki od turnira iz kategorije ''International tournament'', a nisu osigurale plasman na završni turnir osam najboljih svjetskih tenisačica koji se održao u Istanbulu, te još dvije igračice s pozivnicom.

Još ove sezone se ovaj, završni turnir sezone kada su tenisačice u pitanju, održava na Baliju, dok će u sljedeće tri godine domaćin biti bugarska Sofija.

Odigrana su prva dva četvrtfinalna susreta. Prošlogodišnja pobjednica, Srpkinja Ana Ivanović, pobijedila je Talijanku Robertu Vinci 6-3, 6-3 nakon 70 minuta igre. Ivanović je dobila pozivnicu za turnir, a u polufinalu će igrati protiv Ruskinje Nadije Petrove, koja je sa 6-4, 6-3 svladala drugu nositeljicu, Kineskinju Shuai Peng, u meču s 11 breakova.

Peng je, poput Ane Ivanović, na ovome turniru zaigrala s pozivnicom.

Preostala dva četvrtfinalna ogleda odigrat će u petak prva nositeljica i deveta tenisačica svijeta, Francuskinja Marion Bartoli i Španjolka Anabel Medina Garrigues, odnosno treća nositeljica Sabine Lisicki iz Njemačke i Slovakinja Daniela Hantuchova.

Pobjednica ovog turnira zaradit će 210.000 dolara i dobiti 375 bodova na WTA ljestvici.

WTA Tournament of Champions, četvrtfinale:

Ivanović - Vinci (4) 6-3, 6-3

Petrova - Peng (2) 6-4, 6-3

Vezane vijesti

ATP i WTA Indian Wells: Ivanović dobila Wozniacki

ATP i WTA Indian Wells: Ivanović dobila Wozniacki

Srpska tenisačica Ana Ivanović neočekivanom se lakoćom obračunala s 4. nositeljicom ženskog dijela turnira u Indian Wellsu Dankinjom Caroline… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika