03.11.2011. / 17:02

Autor: Hina

Bild želi referendum za izlazak Grčke iz eurozone

Uzmite Grcima euro, naslovio je u četvrtak njemački tabloid Bild tekst u kojem predlaže da se Nijemcima ponudi referendum na kojem će se izjasniti o izlasku Grka iz eurozone.

Nijemci žele odlučivati o sudbini GrčkeNijemci žele odlučivati o sudbini GrčkeUzmite Grcima euro, naslovio je u četvrtak njemački tabloid Bild tekst u kojem predlaže da se Nijemcima ponudi referendum na kojem će se izjasniti o izlasku Grka iz eurozone.

"Sada je dosta. Jamčimo stotine milijarda eura kako bismo Grke spasili od stečaja, a oni sada žele raspisati referendum o tome trebaju li štedjeti", piše Bild.

"Gospođo (kancelarka Angela) Merkel, i mi želimo referendum", poručuje list i objašnjava da Nijemci žele odlučiti hoće li i dalje "pomagati Grcima milijardama eura".

Najprodavaniji njemački list ne želi više da Nijemci plaćaju ceh za "trulu i korumpiranu" grčku državu.

Bild zagovara raspisivanje referenduma na kojem bi se Nijemci izjasnili o promjenama europskih ugovora. Tako važne odluke ne bi se smjele donositi bez izjašnjavanja naroda, rekao je za Bild Thomas Silberhorn, član CSU-a konzeravativne bavarske stanke koja je koalicijski partner stranci kancelarke Merkel.

Zbog lošeg iskustva u doba nacizma, njemački ustav jako ograničava referendum.

Od početka krize eurozone, Bild oštro napada Grčku odražavajući mišljenje onog dijela Nijemaca koji se smatraju prevarenima i ne žele plaćati plan spašavanja prezadužene Grčke.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 03.11.11. 17:28

Grci znaju kako musti kravu muzaru Europe (Njemacku).Zato je njemacki umirovljenik sa 60% prosjecne place,negdje na dnu Europe plasiran,a Grci sa preko 100% na samom vrhu te iste Europe.


registracija
7/7/11

gadovi, 03.11.11. 21:33

Mene ne plaši Grčka
Mene je stid što je takva i Hrvatska
Trula i korumpirana i premrežena trulim kompromiserstvom parazitirajućih socijalnih grupacija
Doslovno me je stid


registracija
5/1/07

james, 03.11.11. 22:59

Vratite nam orliće


registracija
18/10/11

test111, 04.11.11. 09:15

Ovaj premijer je pravi, samo ga bagra nije imala snage podržati, ovu pogrešku ako prihvate "pomoć" će dugo plaćati dugove bankam i sličnim klubovima, on je htio napraviti isto što je napravio i Island koji je
odjebo sve banke, proglasio bankrot ili što već i sve sad ispočetka, a za razliku njih Irska je prihivaltila "paket pomoći" i sad se nalazi u još goroj situaciji nego što je bila prije pomoći,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika