03.11.2011. / 18:58

Autor: Hina

Palestinci će prihvatiti samo punopravno članstvo u UN-u

Palestinci neće prihvatiti ništa manje od punopravog članstva u Ujedinjenim narodima te ne žele promjenu statusa u državu promatrača u UN-u, rekao je palestinski ministar vanjskih poslova u četvrtak.

Palestinci žele samo punopravno članstvo u UN-uPalestinci žele samo punopravno članstvo u UN-uPalestinci neće prihvatiti ništa manje od punopravog članstva u Ujedinjenim narodima te ne žele promjenu statusa u državu promatrača u UN-u, rekao je palestinski ministar vanjskih poslova u četvrtak.

Izjava Rijada al-Malkija sugerira da Palestinci neće tražiti takvo unaprjeđenje statusa kada njihov zahtjev da postanu punopravna država članica propadne zbog, kako se očekuje, protivljenja Sjedinjenih Država i nekih drugih vlada.

"Mi ne želimo nakon svih ovih borbi, žrtava i napora cijelog palestinskog naroda prihvatiti da budemo država promatrač u Ujedinjenim narodima. Nećemo prihvatiti manje od onoga što zaslužujemo, biti država punopravna članica", rekao je.

Palestinci sada imaju statuts entiteta promatrača u UN-u. Njihov zahtjev za priznavanje državnosti izazvao je oštre kritike i sankcije SAD-a i Izraela.

Vezane vijesti

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika