04.11.2011. / 09:11

Autor: Hina

Siromašnima ne pakovati krizu

Svako rezanje proračuna za pomoć razvoju "stoji života" i "postoji izravna veza između tih proračunskih rezova i gladi na Afričkom rogu", požalio se Michael Klosson iz organizacije Save the Children

IlustracijaIlustracijaViše nevladinih organizacija pozvalo je u četvrtak čelnike G20 okupljene na summitu u Cannesu, u Francuskoj, da ne žrtvuju pomoć razvoju skrivajući se iza posljedica europske i grčke financijske krize.

"Rješenja za Grčku ne mogu se prebacivati na leđa siromašnijih", rekao je Samuel Worthington, predsjednik Inter Actiona, koalicije američkih nevladinih organizacija, u prigodi summita 20 gospodarski najrazvijenijih zemalja svijeta organiziranog u Cannesu.

"Ne samo da se pomoć razvoju ne smije ukinuti, već se mora povećati jer je riječ o ulaganju u budućnost", istaknuo je Mark Fried iz Oxfama, saveza organizacija koje se bore protiv siromaštva. "Za nju se izdvaja manje od 1 posto prosječnih proračuna bogatih zemalja", dodao je.

Više nevladinih organizacija istaknulo je kako je nužno boriti se protiv prehrambene nesigurnosti i skoka cijena poljoprivrednih sirovina.

"Došli smo ovamo kako bismo bili sigurni da će razvoj ostati na prvom mjestu briga" G20, usprkos grčkoj krizi, istaknule su.

Svako rezanje proračuna za pomoć razvoju "stoji života" i "postoji izravna veza između tih proračunskih rezova i gladi na Afričkom rogu", požalio se Michael Klosson iz organizacije Save the Children.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika