04.11.2011. / 11:37

Autor: Hina , Nacional.hr

Eksplicitno iz Bruxellesa

Grčkoj prijeti isključenje iz EU

Europska komisija je u četvrtak kazala da po europskim sporazumima izlazak iz eurozone nije predviđen. Oni predviđaju samo izlazak iz Europske unije

IlustracijaIlustracijaGrčka bi bila isključena iz eurozone, ali i iz Europske unije ako ne prihvati europski plan rješenja svoje dužničke krize, koji su europske zemlje usvojile 27. listopada, ocijenio je u petak francuski ministar za europska pitanja Jean Leonetti.

"Neprihvaćenje plana znači izlazak iz eura, grčko neprihvaćanje plana znači izlazak iz Europe", rekao je Leonetti na radiju Europe 1 i dodao da ne želi takav rasplet.

Francuski ministar je rekao da eventualni grčki izlazak iz eurozone i Europske unije ne bi trebao destabilizirati eurozonu. Ne samo da smo im rekli da preuzmu odgovornost, koju će oni preuzeti, već smo istovremeno pokrenuli hitne mjere, rekao je.

"Strahujemo od domino učinka ako Grčka izađe iz eurozone i Europe. Postavili smo 'uređaje za gašenje požara'", nastavio je, pozivajući se na odluke o dokapitalizaciji banaka i povećanju kapaciteta Europskog fonda za financijsku stabilnost (EFSF), o čemu je odlučeno 27. listopada na summitu eurozone u Bruxellesu.

"I u slučaju da Grčka izađe iz eurozone i Europe, a ne želimo da ona to odluči, euro i Europa bi ostali stabilni", inzistirao je. "Predviđam da će Grčka ostati u eurozoni i u Europi, kao što je spašena Irska, jer ima iste upute i istu pomoć", dodao je francuski ministar.

Europska komisija je u četvrtak kazala da po europskim sporazumima izlazak iz eurozone nije predviđen. Oni predviđaju samo izlazak iz Europske unije.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
17/12/10

zmaj, 04.11.11. 12:13

Grci ubiše 2 muhe jednim udarcem!


registracija
3/1/10

GULLWING, 04.11.11. 14:25

Koji vrag su ih primili...


registracija
9/3/10

nostradurus, 04.11.11. 19:13

Kod nas su govorili da treba zatvoriti firme koje stvaraju gubitke. Kad se to dogodilo, druge su počele bankrotirati. Ne znaju od kuda ide kriza, pa vuku krive poteze.
sites.google.com/site/financijskisustav/grcki-sindrom


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika