04.11.2011. / 11:24

Autor: Nacional.hr

HRT bira glavne urednike radija i televizije

Prema neslužbenim informacijama, na natječaj za glavnog urednika HTV-a prijavili su se između ostalih Dražen Miočić, Zoran Šprajc, Jasmina Božinovska Živalj, Jasna Burić, Bruno Kovačević, Goran Rotim i Mirna Zidarić

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNa današnjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a otvorit će se pristigle prijave kandidata za glavne urednike Hrvatskog radija i Hrvatske televizije, izvještava Net.hr.

Prema neslužbenim informacijama, na natječaj za glavnog urednika HTV-a prijavili su se između ostalih Dražen Miočić, Zoran Šprajc, Jasmina Božinovska Živalj, Jasna Burić, Bruno Kovačević, Goran Rotim i Mirna Zidarić. Među kandidatima za glavnu urednicu HTV-a je i Anita Malenica, a najizgledniji kandidati su Šprajc, Kovačević i Miočić.

Kad vijeće utvrdi listu kandidata, jedan od njih bit će predložen za imenovanje za glavnog urednika. Prema Statutu HRT-a glavne urednike HTV-a i HR-a imenuje Programsko vijeće na prijedlog Uprave, uz prethodno mišljenje urednika i novinara zaduženih za stvaranje programa. Podsjetimo kako su nakon prihvaćanja novog Zakona i Statuta HRT-a ukinute funkcije direktora programa radija i televizije te funkcije glavnih urednika Informativnog programa. Za program su odgovorni glavni urednici, po jedan za radio i televiziju.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika