04.11.2011. / 11:47

Autor: Totalsport

ATP Valencia: Querrey pobijedioTsongu, Čilić izgubio

Querrey će u četvrtfinalu igrati protiv šestog nositelja, Argentinca Juana Martina del Potra, koji je sa 6-4, 6-4 pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona

Sam QuerreySam QuerreyAmerikanac Sam Querrey, početkom ove godine 17., ali trenutno tek 116. tenisač na ATP ljestvici, napravio je najveće iznenađenje u osmini finala ATP 500 turnira u Valenciji pobjedom nad drugim nositeljem, Francuzom Jo-Wilfriedom Tsongom 7-6(5), 6-2.

Tsongu je u ovom meču izdao servis, kojeg je izgubio dva puta u drugom setu, ali očito i ostali udarci, jer je izborio samo dvije-break lopte u meču, a obje su ostale neiskorištene.

Tsonga je propustio eventualnom pobjedom preskočiti Čeha Tomaša Berdycha na šestom mjestu poretka utrke za ATP finale u Londonu, prema kojoj se, dakako, računaju samo rezultati u ovoj kalendarskoj godini. Mogao je Tsonga učvrstiti svoje izglede za plasman na završni turnir sezone u Londonu kojeg će, kao i ostali konkurenti, pokušati izboriti na ATP Masters 1000 turniru u Parizu, koji se igra sljedećeg tjedna.

Querrey će u četvrtfinalu igrati protiv šestog nositelja, Argentinca Juana Martina del Potra, koji je sa 6-4, 6-4 pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona.

ATP Valencia, osmina finala:

Monaco - Fognini 6-3, 6-1

Ferrero - Bogomolov 7-6(3), 4-6, 6-2

Granollers - Čilić 3-6, 6-3, 7-5

Del Potro (6) - Anderson 6-4, 6-4

Querrey - Tsonga (2) 7-6(5), 6-2

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika