04.11.2011. / 11:54

Autor: Totalsport

Rukomet, Kup nacija: Češka bolja od Hrvatske

U subotu u 18 sati Srbija i Hrvatska, poraženi sastavi prvoga dana natjecanja, odmjerit će snage u beogradskom Pioniru.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska muška rukometna reprezentacija poražena je u prvom nastupu na Kupu nacija, prijateljskom turniru koji se održava u Srbiji, kao generalna provjera pred Europsko prvenstvo u toj zemlji.

Pobjedu protiv odabranika hrvatskog izbornika Slavka Goluže upisala je reprezentacija Češke, koja je u Nišu slavila s 33-31 (14-14). Češka je najveći dio utakmice imala rezultatsku prednost, pa su tako Česi pred kraj prvog poluvremena poveli s tri pogotka prednosti, 14-11, no, naši rukometaši su ipak do poluvremena uspjeli izjednačiti na 14-14.

U nastavku je Češka opet pobjegla na tri pogotka razlike, Hrvatska je uspjela stići do izjednačenja, ali ne i do konačnog preokreta.

Hrvatski rukometaši napravili su 11 tehničkih pogrešaka na utakmici. Predvodio ih je Domagoj Duvnjak s devet golova, koliko je za Češku zabio i Filip Jicha.

U prvoj utakmici na turniru, Mađarska je pobijedila domaćina Srbiju s 32-25 (16-14).

U subotu u 18 sati Srbija i Hrvatska, poraženi sastavi prvoga dana natjecanja, odmjerit će snage u beogradskom Pioniru. Posljednju utakmicu na turniru će Hrvatska odigrati u nedjelju protiv Mađarske u Vršcu.

Podsjećamo, Europsko prvenstvo na rasporedu je u Srbiji od 17. do 29. siječnja iduće godine.

Rukometni Kup nacija, prvi dan:

Češka - Hrvatska 33-31

Mađarska - Srbija 32-25

Vezane vijesti

Goluža objavio popis 20 igrača za pripreme pred OI

Goluža objavio popis 20 igrača za pripreme pred OI

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, Slavko Goluža, objavio je popis 20 imena na koje računa na pripremama za Olimpijske igre,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika