04.11.2011. / 15:02

Autor: Martina Čizmić

Facebook na udaru hakera?

Danas tijekom dana neki su korisnici na Facebooku prijavljivali kako im se stranica teško ili uopće ne učitava te kako ne mogu pristupiti određenim dijelovima svog profila

Hakeri planiraju napasti FacebookHakeri planiraju napasti FacebookGrupa hakera koja se okuplja pod imenom Anonymous najavila je napad na najveću svjetsku društvenu mrežu Facebook i to sutra, 5. studenog.

Iako je napad najavljen još početkom kolovoza, ovih se dana intenziviraju pripreme za njega. Na svom Twitter profilu nazvanim "Operacija Facebook" prikupljaju istomišljenike koji im mogu pružiti potporu ne samo psihološku, nego i hardversku. Kako su sami istaknuli, trebaju im stotine računala, koje nemaju, ali koje planiraju pribaviti.

Koliku podršku imaju među istomišljenicima, najbolje govori činjenica da samo na Twitteru imaju gotovo 8000 "pratitetlja".

No, u posljednje su se vrijeme više usredotočili na prijetnje stranicama s dječjom pornografijom i meksičkom kokainskom kartelu Zeta. To ne znači da su odustali od Facebooka.

Na neslužbenom forumu PiratePad.net raspravljali su kako bi običan napad preopterećenjem servera bio beznačajan za Facebook. Nabacivali su se različitim idejama, no čini se kako je sve ostalo samo na ideji.

Međutim, danas tijekom dana neki su korisnici na Facebooku prijavljivali kako im se stranica teško ili uopće ne učitava te kako ne mogu pristupiti određenim dijelovima svog profila. Znači li to da je Anonymous započeo sa svojim napadom ili se radi samo o privremenim problemima u Facebooku?

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika