04.11.2011. / 15:05

Autor: Nacional.hr

Boljkovac u bolnici, odbijao hranu

"Znamo da je Tomislav Karamarko nedavno ušao u HDZ, što je isto kao da u proljeće 1945. godine uđete u ustaški pokret, znači, manje više sve je propalo", pojasnio je Nobilo

Josip BoljkovacJosip BoljkovacJosip Boljkovac, 91-godišnji bivši ministar unutarnjih poslova, prebačen je u zatvorsku bolnicu zbog zdravstvenog stanja koje zahtijeva praćenje, izvještava Dnevnik.hr.

Njegov odvjetnik Ante Nobilo rekao je kako je Boljkovac neko vrijeme odbijao uzimati hranu jer 'nema povjerenja u sustav'. Nastavlja kako je pritvoreni počeo jesti i kako će u zatvorskoj bolnici biti smješten na neodređeno vrijeme.

Nobilo je najavio kako namjerava uložiti žalbu zbog velikog broja kršenja zakona što se tiče uhićenja. "Upotrijebljena je prekomjerena sila, nema opravdane sumnje da je on počinio kazneno djelo, postupak se vodi po starom, ne po novom zakonu, samo zato što je po starom zakonu šira primjena pritvorske osnove nego po novom", izjavio je Nobilo.

Nastavlja kako je policija od uhićenja 'napravila predstavu' i prije obavijestila novinare, nego njega. "Do zuba naoružani specijalci došli su uhititi čovjeka od 91 godine, koji se zbog dva slomljena kuka jedva šulja uz pomoć štaka", kazao je Boljkovčev odvjetnik.

Nije mogao ne osvrnuti se na politiku vladajuće stranke. "Znamo da je Tomislav Karamarko nedavno ušao u HDZ, što je isto kao da u proljeće 1945. godine uđete u ustaški pokret, znači, manje više sve je propalo. On mora sudjelovati u postizbornoj bici za HDZ. Sve afere otkrio je USKOK, od Karamarka ništa nije stiglo. S tim će se on približiti biračima, ali i članovima HDZ-a ", pojasnio je Nobilo.

Podsjetimo kako je Josip Boljkovac, prvi ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske i nekadašnji načelnik UDBA-e, uhićen u srijedu u sedam sati i određen mu je istražni pritvor od 30 dana.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 04.11.11. 15:17

Boljki ima debelo iskustavo pa odbijanje hrane ne iznenađuje.


registracija
14/11/07

laufer, 04.11.11. 17:09

Uzalud vam trud, svirači.
Ovo tragikomično hapšenje pod maskama i sa dugim cijevima invalidnog starca, kod normalnog čovjeka samo izaziva gađenje.


registracija
11/1/10

fluid, 04.11.11. 22:32

Boljkovac nema savjesti pa mirno spava uz sve ono što je učinio.Zbog njega i Tuđmana ,koji ga je postavio za prvog ministra policije,sam još 91.god.htio razbiti vlastiti televizor,šta je ta gamad tada radila van svake pameti.No,tako je kako je.Pored svih usuda,Hrvatima je bio usud i Boljkovac.Kako 41.g.tako i 91.g.Sve stoji ali stoji i to da je Karamarko povukao vodu na WC-u koja će i njega odvući u kanalizaciju.Ne što Boljkovac nije kriv,nego zbog toliko očigledne gluposti jadnog populizma Karamarka.Kako visoko obrazovan a kako primitivan!Odlika koja krasi mnoge naše vrlo doktore.Čak i doktore znanosti(Sanader npr.).


registracija
2/1/11

prohujalo, 06.11.11. 05:06

fluid potpisujem
samo jos nadodajem....sjecate li se se prije pada komunizma sudenje Artukovicu koji je dopremljen iz cini mi se Argentine da bi umro na nas racun, a isto tako i sahranjen......ovi kradezovci su bili dobri ucenici.....gradivo su savladali......odgovornost prema birackom tijelu i poreskim platisama......to se nalazi na dnu kosa........


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika