04.11.2011. / 15:25

Autor: Nacional.hr

Čačić podržava Linićevo zazivanje MMF-a

"Ako on to nije mislio, mogu vam reći da je tako. Prema podacima koje imamo, stanje nije dobro i ne očekujemo da će u konačnici biti puno bolje", rekao je Čačić

Radimir ČačićRadimir ČačićIzjava Slavka Linića kako će Kukuriku koalicija nakon što pobjedi na izborima u pomoć pozvati Međunarodni monetarni fond izazvala je podijeljene reakcije u javnosti.

I dok su u redovima Koalicije pokušali njegovu izjavu ublažiti riječima kako će o pozivanju MMF-a odlučiti nakon što vide situaciju sa državnim financijama, čelnik HNS-a Radimir Čačić stao je uz Linića.

U razgovoru za Forum, upitan da li je Linić mislio kako treba razmisliti o uključivanju MMF-a ukoliko je stvarno stanje gore nego što se može procijeniti, Čačić je rekao kako Linića treba pitati što je točno mislio.

"Ako on to nije mislio, mogu vam reći da je tako. Prema podacima koje imamo, stanje nije dobro i ne očekujemo da će u konačnici biti puno bolje", rekao je Čačić, neizravno potvrdivši kako bi trebalo razmisliti o uključivanju MMF-a.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 04.11.11. 16:15

"Zahtjevam od tijela javne vlasti mi dostavi slijedeće informacije:

• Koliko je Republika Hrvatska platila trgovačkom društvu ASCENDANT d.o.o. Ulica Farkaša Vukotinovića 4, 10000 Zagreb, MBS:080474463, za usluge izrade „Studije izvedivosti u biotehničkom sektoru, prosinac 2003.“

• Temeljem koje osnove je došlo do suradnje između tadašnjeg Ministarstva znanosti i tehnologije i trgovačkog društva ASCENDANT d.o.o.

Također zahtjevam da mi se omogući uvid u kompletnu dokumentaciju; koja je prethodila suradnji između tadašnjeg Ministarstva znanosti i tehnologije i trgovačkog društva ASCENDANT d.o.o., realizaciji te suradnje i samoj Studiji kako bih mogao točno specificirati dijelove dokumentacije kojih zahtijevam preslike.

Obrazloženje:

Na službenim internetskim stranicama Vesne Pusić istaknuta je njezina imovinska kartica u kojoj navodi da je u 100%-tnom vlasništvu njezinog supruga gospodina Jurgisa V. Oniunasa trgovačko društvo ASCENDANT d.o.o.

Uvidom u internetsku stranicu trgovačkog društva ASCENDANT d.o.o. utvrdio sam da je prvi posao

navedenog trgovačkog društva bila izrada navedene Studije izvedivosti za tadašnje Ministarstvo znanosti i tehnologije u prosincu 2003. godine.

Uvidom u registar poslovnih subjekata Hrvatske gospodarske komore razvidno je da je navedno trgovačko društvo registrirano 17. prosinca 2003. godine.

Budući da su neposredno prije toga 23. studenoga 2003. godine održani parlamentarni izbori na kojima je poražena koalicija stranaka kojoj je pripadala i hrvatska političarka Vesna Pusić, te da se registracija navedenog društva i navedena suradnja odvijaju u vremenu od izbora do formiranja nove vlade, otvaraju se brojna pitanja oko svrhe i same legalnosti navedene suradnje te iako po Zakonu nisam dužan obrazložiti razloge pristupu informacijma smatram da je moj zahtijev opravdan."
Mislav Šutalo


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika