04.11.2011. / 19:38

Autor: Hina

U grčkom parlamentu počela rasprava o povjerenju vladi

Rasprava u grčkom parlamentu o glasovanju o povjerenju vladi premijera Georgea Papandreua počelo je u srijedu kasno poslije podne, prenio je AFP, pozivajući se na internu televiziju u parlamentu.

George PapandreuGeorge PapandreuRasprava u grčkom parlamentu o glasovanju o povjerenju vladi premijera Georgea Papandreua počelo je u srijedu kasno poslije podne, prenio je AFP, pozivajući se na internu televiziju u parlamentu.

Glasovanje o povjerenju, koje je od presudnog značenja za Grčku, zatražio je Papandreu u ponedjeljak nakon što je najavio održavanje referenduma o europskom planu apašavanja Grčke, od čega je odustao tri dana poslije uvidjevši koliku je paniku taj prijedlog izazvao u zemlji i inozemstvu.

Očekuje se da će se za raspravu javiti oko 70 zastupnika iz pet stranaka, a Papandreuov govor najavljen je za 22.30 po srednjeeuropskom vremenu, pola sata prije nego što bi trebao početi glasovanje o povjerenju.

Ishod glasovanja vrlo je neizvjestan, unatoč činjenici da vladajući socijalisti iz Pasoka imaju 152 zastupnika od ukupno 300 koliko ih sjedi u grčkom parlamentu. Nekolicina zastupnika vladajućih zaprijetili su glasovanjem protiv Papandreua jer žele da zemlju iz krize izvuče vlada nacionalnog jedinstva.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika