11.11.2002. / 00:00

Autor: Ana Glavina

CAPETOWN

UHVAĆEN POSLIJEDNJI ČLAN SIMBIONESKE OSLOBODILAČKE ARMIJE

Agenti američke federalne policije FBI uz pomoć južnoafričke policije uhitili su posljednjeg člana američke ultralijeve bande Simbioneske oslobodilačke armije koji se još nalazio na slobodi. James Kilgore, kojem je 55 godina, uhićen je u svojem domu u Capetownu, gdje je živio posljednjih pet godina pod lažnim imenom, te predavao na lokalnom sveučilištu. Nije poznato kako je FBI-ju uspjelo pronaći ga čak u Južnoafričkoj Republici.
Simbioneska oslobodilačka armija, koja se početkom sedamdesetih bavila pljačkama banaka i širenjem ljevičarskih ideja, postala je poznata nakon što je 1973. godine otela Patty Hearst, kćer novinskog izdavača i jednog od najbogatijih ljudi SAD Randolpha Hearsta, te je prisilila da postane članica bande. Iako je banda razbijena 1975. godine, Patty Hearst oslobođena, a glavni članovi bande ubijeni, neki od članova uspjeli su se prikriti te su desetljećima živjeli pod lažnim imenima i vodili normalan život. No, američka policija nije prekidala potragu za njima, pa su petoro članova bande otkriveni posljednjih godina. Protiv njih je podignuta optužnica zbog pljački banaka, te zbog ubojstva jedne žene prilikom pljačke banke 1975. godine.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika