05.11.2011. / 12:48

Autor: Totalsport

Od sad ga možete zvati doktor Bolt

Svjetski rekorder na 100, 200 i 4x100 metara nakon Mone putuje u Monako gdje će loviti svoj treći naslov najboljeg svjetskog atletičara

Usain BoltUsain BoltNajbrži čovjek današnjice Usain Bolt u petak je postao - doktor! Točnije, primio je počasni doktorat iz prava na Sveučilištu West Indies u Moni na rodnoj Jamajci.

Doktorat mu je uručio rektor West Indiesa, Sir George Alleyne, na prigodnoj svečanosti u sveučilišnom kampusu. Ugledna se ustanova na taj način odužila Boltu na svemu što je napravio za promociju Jamajke.

Svjetski rekorder na 100, 200 i 4x100 metara nakon Mone putuje u Monako gdje će loviti svoj treći naslov najboljeg svjetskog atletičara. Međunarodna atletska federacije (IAAF) je u petak objavila da su u najužem izboru za laskavo priznanje uz Bolta, koji je obranio naslov svjetskog prvaka na 200 metara, ostali i njegov sunarodnjak Yohan Blake, svjetski prvak na 100 metara, te lanjski laureat, Kenijac David Rudisha, svjetski prvak na 800 metara.

Kod atletičarki su u konkurenciji također tri svjetske prvakinje iz Daegua: Novozelanđanka Valerie Adams (kugla), Australka Sally Pearson (100 m prepone) i Kenijka Vivian Cheruiyot (5000 i 10.000 metara).

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika