05.11.2011. / 17:18

Autor: Totalsport

Beckham: Idući izbornik bi trebao biti Englez

Imamo menadžera koji je uspješan diljem cijelog svijeta (Fabio Capello), ali ako pitate Engleze svaki će vam odgovoriti da želi vidjeti domaćeg trenera na klupi nakon Eura 2012. godine – rekao je Beckham

David BeckhamDavid BeckhamBivši kapetan engleske nogometne reprezentacije, David Beckham, smatra da bi idući izbornik nacionalne vrste trebao biti Englez.

Otkako je Kevin Keegan napustio klupu Engleske 2000. godine, engleski nogometni savez (FA) odlučio je dva mandata podariti stranim trenerima, izuzev Stevea McClarena koji se vrlo kratko zadržao na klupi "tri lava". Najprije je Šveđanin Sven Goran-Eriksson vodio reprezentaciju pet godina (2001-2006), zatim McClaren godinu dana (2006-2007) i naposljetku Fabio Capello koji je prošlog mjeseca odveo Englesku na Euro 2012. godine.

- Nismo posljednjih nekoliko godina imali priliku vidjeti Engleza na klupi reprezentacije. Imamo menadžera koji je uspješan diljem cijelog svijeta (Fabio Capello), ali ako pitate Engleze svaki će vam odgovoriti da želi vidjeti domaćeg trenera na klupi nakon Eura 2012. godine – rekao je Beckham za BBC Sports.

Bivši engleski reprezentativac nakratko je prokomentirao i slučaj Waynea Rooneyja.

- Kada prođemo prvu fazu natjecanja trebat će nam igrač poput Rooneyja. Naravno da je razočaravajuće što će morati propustiti prva tri susreta ukoliko žalba FA bude odbijena od strane UEFA-e, ali ako imate priliku voditi na tako veliko natjecanje igrača koji može napraviti razliku na terenu, morate ju iskoristiti i povesti ga. Bez obzira na suspenziju – smatra Beckham.

Trenutno je svega šest engleskih menadžera na klupama klubova u Premiershipu, a zasada najbolje za mjesto novog engleskog izbornika kotira menadžer Tottenhama Harry Redknapp.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika