05.11.2011. / 20:31

Autor: Hina

Berlusconi odbacuje svaku pomisao na ostavku

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi u subotu navečer je odlučno odbacio i najmanju pomisao da podnese ostavku, našalivši se na račun poslijeratnih vlada u Italiji čiji je vijek "bio u prosjeku 11 mjeseci".

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiPredsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi u subotu navečer je odlučno odbacio i najmanju pomisao da podnese ostavku, našalivši se na račun poslijeratnih vlada u Italiji čiji je vijek "bio u prosjeku 11 mjeseci".

"Žao mi je što moram razočarati nostalgičare za Prvom Republikom kada su vlade u prosjeku trajale 11 mjeseci", istaknuo je Berlusconi u priopćenju. Po njegovim riječima, "rimskim palačama bruje glasine i naklapanja o ostavci ove vlade". No 75-godišnji talijanski premijer naglašava da na to ne pomišlja ni na trenutak, zbog osjećaja "odgovornosti prema biračima i zemlji".

Osjećaj odgovornosti "nalaže nama i vladi da nastavimo civilizacijsku bitku koju vodimo u ovom teškom času krize", dodao je.

Predsjednik Demokratske stranke, najjače oporbene snage lijevog centra Pier Luigi Bersani u subotu je na prosvjednom skupu u Rimu pred tisućama pristaša još jednom pozvao Berlusconija da odstupi.

Obećao je da će "vratiti Italiji mjesto koje zaslužuje", misleći pritom na poseban nadzor Europske unije i Međunarodnoga monetarnog fonda nad talijanskim proračunskim obvezama i reformama.

Talijani Prvom Republikom zovu razdoblje od 1946. do 1992. godine.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika