06.11.2011. / 10:30

Autor: Hina

U poplavama u Tajlandu više od 500 mrtvih

Broj žrtava poplava koje tjednima haraju u Tajlandu premašio je u nedjelju brojku od 500, priopćila je vlada u času kada voda i dalje prijeti središtu Bangkoka.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaBroj žrtava poplava koje tjednima haraju u Tajlandu premašio je u nedjelju brojku od 500, priopćila je vlada u času kada voda i dalje prijeti središtu Bangkoka.

Dosad su poplave odnijele 506 života diljem zemlje, ili još 60 nakon prethodnog izvješća objavljena prije 24 sata. Zasad u Bangkoku nije zabilježena nijedna žrtva.

Poplave koje su uzrokovale neobično jake monsunske kiše, počele su prije tri mjeseca i pogodile su milijune ljudi, uglavnom na sjeveru i u središtu zemlje.

U Bangkoku je najmanje petina tog megapolisa s 12 milijuna stanovnika prekrivena blatnom vodom, otrovnim industrijskim i kućnim otpadom te strvinama, što ozbiljno prijeti zdravlju ljudi.

Voda je u subotu preplavila i poznatu tržnicu Chatuchak, jednu od glavnih turističkih atrakcija u sjevernom dijelu grada.

Poslovno i financijsko središte prijestolnice, zaštićeno kilometarskim nasipima, zasad je suho i čini se da će odoljeti poplavi, barem djelomično, rekla je u subotu premijerka Yingluck Shinawatra u svom tjednom izvješću o stanju na poplavljenim područjima.

Vezane vijesti

Aung San Suu Kyi slobodno se vratila u domovinu

Aung San Suu Kyi slobodno se vratila u domovinu

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi u nedjelju se bez poteškoća vratila u domovinu iz višednevnog posjeta Tajlandu, prvom njezinu odredištu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika