06.11.2011. / 16:48

Autor: Hina

Čović strahuje da će Hrvati u BiH postati manjina

Supredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozvao je u Zuerichu iseljene bosanskohercegovačke Hrvate da izvade bosanskohercegovačke osobne dokumente kako Hrvati na predstojećem popisu stanovnika u BiH ne bi postali manjina.

Dragan ČovićDragan ČovićSupredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozvao je u Zuerichu iseljene bosanskohercegovačke Hrvate da izvade bosanskohercegovačke osobne dokumente kako Hrvati na predstojećem popisu stanovnika u BiH ne bi postali manjina.

"Bilo bi jako opasno kada bi nas idući popis stanovnika evidentirao u manjem broju od onoga u kojem stvarno jesmo", rekao je Čović tijekom susreta s predstavnicima hrvatske zajednice u Zuerichu, priopćio je HDZ BiH.

Čović je dodao da u BiH danas živi oko pola milijuna Hrvata, po procjenama Katoličke crkve u BiH. Pritom je istaknuo da se u BiH provodi politika po kojoj brojniji narodi biraju Hrvatima njihove političke predstavnike, a čime se Hrvate potiče na iseljavanje i odlazak.

Čović je pozvao bosanskohercegovačke Hrvate u Švicarskoj da lobiraju za popravljanje položaja hrvatskog naroda u BiH te da većim ulaganjima u BiH pomognu opstanak Hrvata u toj zemlji.

Vezane vijesti

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, razgovarao je u subotu s posebnim izaslanikom… Više

Komentari

registracija
12/1/11

bozhidar, 06.11.11. 19:36

mislim da je bolje za jednu, recimo, domacicu sa djecom i kucanstvom ili sa kucanstvom/poslom, da duboko razmisli o pojmu "nacionalnost" ili "nacionalnoj vecini/manjini" i pojmu osobnih prava i koji od ovih dvaju prava njoj, njezinoj djeci, muzu, siroj porodici, te narodu vise koristi?

nemam sumnje, sto bi ta zena mislila o prvom, a sto bi mislila o drugom pravu!! hvala


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika