06.11.2011. / 16:57

Autor: Hina

Nema Papandreuove ostavke prije dogovora o novoj vladi

Grčki premijer George Papandreu neće podnijeti ostavku prije nego li se vladajuća i oporbene stranke dogovore o formiranju nove koalicijske vlade i o "imenovanju novog premijera", rekao je vladin izvor za novinsku agenciju France Presse.

George PapandreuGeorge PapandreuGrčki premijer George Papandreu neće podnijeti ostavku prije nego li se vladajuća i oporbene stranke dogovore o formiranju nove koalicijske vlade i o "imenovanju novog premijera", rekao je vladin izvor za novinsku agenciju France Presse.

"Ostavke ne može biti bez prethodnog dogovora o vladi jer bi se stvorio vakuum u vlasti, zato se stranke prvo moraju dogovoriti i imenovati novog premijera", rekao je izvor.

Izvor ističe da vlada želi takav dogovor postići "tijekom dana" (nedjelja) i podsjeća da je Papandreu ovih dana više puta rekao kako je spreman dati ostavku kada se nađe zamjena za njegovu ekipu.

Drugi izvor u vladajućoj stranci PASOK-u rekao je za AFP da je "siguran" u Papandreuovu ostavku. "Moguće je da već odstupi danas, ali potreban mu je dogovor o novoj vladi", dodaje taj izvor.

"Moramo pronaći osobu koju će prihvatiti obje strane, a on će nakon toga odstupiti", kazao je. "Ne možemo više gubiti vrijeme", upozorio je isti izvor.

Vođa oporbene grčke desnice Antonis Samaras rekao je u nešto ranije u nedjelju da je "spreman pomoći" u formiranju vlade nacionalnog jedinstva, ali pod uvjetom da premijer George Papandreu podnese ostavku kako bi se počela rješavati politička kriza u zemlji.

Po riječima Papandreua, nova vlada mora spasiti zemlju od stečaja i napuštanja eura na temelju programa izlaska iz dužničke krize koji su koncem listopada u Bruxellesu donijele zemlje eurozone, a mora se provesti do konca 2012.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 06.11.11. 17:14

Brod tone, a traži se novi kapetan?
Grci moraju izaći iz EU i prestati koristiti novac kao dug. reforma.forumhr.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika