06.11.2011. / 19:08

Autor: Hina

Položaj muslimana u Hrvatskoj primjer je Europi

Položaj muslimana u Hrvatskoj može poslužiti kao primjer europskim zemljama, suglasili su se u nedjelju u Zagrebu potpredsjednik vlade Gordan Jandroković i prvi čovjek islamske zajednice u Hrvatskoj Ševko Omerbašić.

Ševko Omerbašić (Foto: Ivica Galović/PIXSELL)Ševko Omerbašić (Foto: Ivica Galović/PIXSELL)Položaj muslimana u Hrvatskoj može poslužiti kao primjer europskim zemljama, suglasili su se u nedjelju u Zagrebu potpredsjednik vlade Gordan Jandroković i prvi čovjek islamske zajednice u Hrvatskoj Ševko Omerbašić.

"Hrvatska može biti primjer europskim državama kako graditi toleranciju i vjerske slobode te uklopiti građane muslimanske vjere u ukupni život zemlje", izjavio je Jandroković novinarima nakon sastanka s muftijom Švekom efendijom Omerbašićem u povodu muslimanskog vjerskog blagdana Kurban bajrama.

"Dobar položaj muslimana i islama kao religije u Hrvatskoj je dragi kamen. Mi ćemo djelovati tako da vjera pomaže u općem dobru", rekao je Omerbašić, predsjednik Mešihata islamske zajednike Hrvatske zaželjevši svim muslimanima i građanima Hrvatske napredak i boljitak.

Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković je kao izaslanik premijerke Jadranke Kosor posjetio Omerbašića u povodu Kurban bajrama u sjedištu mešihata u Zagrebu i izrazio zadovoljstvo tako dobrim ocjenama o suradnji države s muslimanskom zajednicom u zemlji.

Omerbašić je ocijenio da su muslimani svugdje u Europi na marginama društva, a neke europske zemlje, kako je rekao, koje se pozivaju na demokraciju ne dopuštaju gradnju džamija na svome teritoriju i ne priznaju islam kao službenu religiju.

"U Hrvatskoj je položaj muslimana najbolji u Europi. Ovo je naša zemlja, borimo se i zalažemo za nju koliko možemo", istaknuo je Omerbašić.

U Hrvatskoj postoje dvije džamije, u Zagrebu i Gunji, a u tijeku je gradnja džamija u Sisku i Rijeci, koja će po Omerbašićevim riječima biti najljepša s obje strane Jadrana.

Jandroković i Omerbašić su se suglasili da upravo džamija u Rijeci, koja se financira donacijama katarskog emira, može biti "veza" između Hrvatske i arapskog svijeta i doprinijeti jačanju njihovih gospodarskih odnosa.

Vezane vijesti

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

U središnjici HDZ-a jutros je započela sjednica Predsjedništva te stranke, a kako je novinarima izjavio uoči sjednice član Predsjedništva Gordan… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 07.11.11. 04:24

Najvechi "uspjeh" KPJ
....................................
Je okretanje Hrvata protiv Hrvata
...................................
Na osnovi religije
....................................
Svrbske sluge a ne oni
......................................
( da ne prljaju ruke )
......................................
Zabile su nam nozh u ledja
.........................................
Zbog razlichitosti pogleda
............................................
NA ISTOG BOGA
............................................
A ateisti i svrbci likuju
.............................................
Jer oni se i onako ne boje !
.............................................
Ta nishtavilo je najbolje chemu
.................................................
Se mogu nadat u Vjechnim lovishtima


registracija
30/11/10

jato, 07.11.11. 08:42

Ovo s vjerom je isto ko s politikom, isti k...c ali drugo pakovanje.
Rimokatolici,Grkokatolici,Muslimani,.....kao npr.Kradeze,sdp,hss.....samo što ovi malo ublaže retoriku pa govore o Bogu (novcu), a političari o vlasti (novcu)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika