07.11.2011. / 08:44

Autor: Hina , Nacional.hr

Papandreou odlazi

Papandreou i njegovi protivnici nastojali su postići dogovor prije sastanka ministara financija zemalja eura u ponedjeljak kako bi pokazali da je Grčka ozbiljna u poduzimanju koraka za izbjegavanje stečaja

George PapandreouGeorge PapandreouGrčki premijer George Papandreou i oporbeni čelnik Antonis Samaras dogovorili su sastavljanje nove koalicijske vlade koja treba usvojiti sporazum o pomoći eurozone prije izbora, a na čelu vlade neće se nalaziti Papandreou, izvijestio je u nedjelju ured grčkog predsjednika Karolosa Papuliasa.

Dogovor je postignut nakon što su dvojica čelnika razgovarala s predsjednikom kako bi se prekinula politička paraliza i postigao dogovor o vladi nacionalnog jedinstva koju su tražili europski partneri Grčke.

U izjavi iz predsjedničkog ureda kaže se da će u ponedjeljak čelnici razgovarati o tome tko će voditi koalicijsku vladu no i da to neće biti Papandreou.

"Sutra će biti novih razgovora između premijera i čelnika oporbe o tome tko će biti čelnik nove vlade", kaže se u izjavi. Izjava ne spominje koliko dugo će trajati prijelazna vlada.

Europska unija je u nedjelju Grčkoj dala 24 sata da objasni kako će sastaviti vladu nacionalnog jedinstva kako bi se proveo sporazum o pomoći.

Papandreou i njegovi protivnici nastojali su postići dogovor prije sastanka ministara financija zemalja eura u ponedjeljak kako bi pokazali da je Grčka ozbiljna u poduzimanju koraka za izbjegavanje stečaja.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 07.11.11. 12:15

Murta je zamjenio Kutru. I dalje se ide u istom smjeru - sigurnom bankrotu.
reforma.forumhr.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika