07.11.2011. / 11:26

Autor: Totalsport

Jubilarna 10. pobjeda Dallasa

Ryan Malone, Steven Stamkos i Teddy Purcell zabili su u regularnom djelu za Tampu, dok je Dominic Moore postigao, pokazalo se na kraju, jedini pogodak iz kaznenih udarca, za 4-3 pobjedu gostujuće momčadi

Hokejaši Tampa Bay LightningaHokejaši Tampa Bay LightningaU pet utakmica najjače hokejaške lige svijeta (NHL) igranih u noći s nedjelje na ponedjeljak gostujuće momčadi slavile su u njih čak četiri.

Tampa Bay slavila je kod Floride Panthersa nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. Florida je golovima Briana Campbella, Tomasa Kopeckyja i Mike Santorellija povela sa 3-0 u prvoj trećini, nakon čega je na gol Tampe stao Dwayne Roloson, umjesto Mathieua Garona. Od tog trenutka gol gostiju kao da je bio začaran za hokejaše Floride koji do kraja susreta više nisu postigli pogotka.

Ryan Malone, Steven Stamkos i Teddy Purcell zabili su u regularnom djelu za Tampu, dok je Dominic Moore postigao, pokazalo se na kraju, jedini pogodak iz kaznenih udarca, za 4-3 pobjedu gostujuće momčadi. Rezervni vratar Tampe na kraju je sakupio čak 29 obrana.

Dallas Starsi su upisali treću pobjedu u nizu, 10. u sezoni kod Caroline Hurricanesa. Jamie Benn zabio je dva pogotka za Dallas, a Loui Eriksson asistirao mu je za oba. Golman Dallasa Kari Lehtonen sakupio je 30 obrana, te su Starsi sa njim na golu u seriji 10-1.

Chicago Blackhawksi upisali su 6-2 poraz na svom ledu od Vancouver Canucksa. Vancouver je iskoristio čak pet od šest prilika s igračem više na ledu, a jedan od najzaslužnijih za pobjedu svoje momčadi bio je Henrik Sedin koji je upisao pogodak i čak tri asistencije. Chicago je imao katastrofalnu realizaciju igrača više (0-5), baš kao i u dosadašnjem djelu prvenstva gdje su iz posljednjih 26 prilika zabili samo jednom. Blackhawskima je ovo bio prvi domaći poraz u regularnom djelu utakmice.

NHL nedjelja, rezultati:

Carolina - Dallas 2-5

Florida - Tampa Bay 3-4 penali

New York Rangers - Winnipeg 3-0

Chicago - Vancouver 2-6

Colorado - Calgary 1-2

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika