11.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

CLEVELAND

OPRAH WINFREY DAJE STIPENDIJE

OPRAH WINFREY DAJE STIPENDIJE

Najpoznatija američka televizijska voditeljica Oprah Winfrey napravila je izuzetnu gestu prilikom boravka u američkom industrijskom gradu Clevelandu na tamošnjem koledžu okruga Cuyahoga. Pozvali su je na koledž da održi govor na svečanoj večeri, gdje su prikupljane donacije za stipendije siromašnim studentima. Očekivalo se da će se na toj večeri skupiti oko 600.000 dolara donacija. No, Oprah Winfrey je obznanila da će ona udvostručiti svaku sumu, koja bude prikupljena. Vodstvo koledža Cuyahoga bilo je oduševljeno tim poklonom, koji Oprah nikome nije najavila. Ona je u odličnim odnosima s jednim od vodećih ljudi koledža, pa je zbog njega i došla održati govor. Taj dvogodišnji studij prima godišnje 10.000 novih studenata, od kojih većina plaća školarinu, a mnoge siromašne studente prošlih godina nije mogao primiti jer im nije mogao osigurati školarine.
Oprah Winfrey, koja potječe iz vrlo siromašne obitelji s juga SAD, koja se teško školovala, tvrdi da je taj novac dala upravo zato jer zna kako je školovanje važno za bilo kakvu životnu perspektivu bilo kojeg mladog čovjeka.

Vezane vijesti

Stranim studentima u Sloveniji ukinute stipendije

Stranim studentima u Sloveniji ukinute stipendije

Stotinjak studenata ljubljanskog sveučilišta prosvjedovalo je u utorak pred zgradom rektorata u Ljubljani, izražavajući nezadovoljstvo odlukom vlade… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika