07.11.2011. / 13:58

Autor: Hina

Tuđman neće baš koristiti Karadžićevoj obrani

Bivši ravnatelj Hrvatske izvještajne službe (HIS) Miroslav Tuđman potvrdio je u ponedjeljak u Zagrebu da je prijepodne pod subpoenom Haaškog suda razgovarao s pravnim savjetnikom bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića Peterom Robinsonom te da, po njegovu mišljenju, Karadžićeva obrana neće imati koristi od toga razgovora.

Miroslav Tuđman (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)Miroslav Tuđman (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)Bivši ravnatelj Hrvatske izvještajne službe (HIS) Miroslav Tuđman potvrdio je u ponedjeljak u Zagrebu da je prijepodne pod subpoenom Haaškog suda razgovarao s pravnim savjetnikom bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića Peterom Robinsonom te da, po njegovu mišljenju, Karadžićeva obrana neće imati koristi od toga razgovora.

"Ja sam pod obvezujućim nalogom razgovarao danas s predstavnikom Karadžićeve obrane. O sadržaju razgovora ne mogu govoriti jer za to nemam dopušenje. Jedino mogu reći da, po mom mišljenju, Karadžićeva obrana nema koristi od tog razgovora", rekao je Tuđman u telefonskoj izjavi za Hinu.

Potvrdio je da je na razgovoru bio predstavnik državnih institucija jer se razgovaralo o povjerljivim podatcima, ali je rekao da njegov identitet ne može otkriti.

Tuđman je potkraj prošlog tjedna potvrdio da ga je vlada oslobodila čuvanja državne tajne, ali ne u potpunosti, nego samo za ograničen broj pitanja.

Haaški sud je u srpnju izdao Miroslavu Tuđmanu obvezujući nalog, odnosno subpoenu, za razgovor sa zastupnicima Karadžićeve obrane koja smatra da je on, kao nekadašnji ravnatelj HIS-a, znao za krijumčarenje oružja Bošnjacima tijekom rata u BiH. ICTY tereti Karadžića, bivšeg vođu bosanskih Srba, za genocid i druge ratne zločine počinjene od 1992. do 1995. u BiH.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika