08.11.2011. / 07:00

Autor: Bojana Križić

Stjepan Hauser i Luka Šulić: S Eltonom smo postali bliski prijatelji

Mladi čelisti koji su se proslavili kao 2Cellos za Extru govore o suradnji sa slavnim pjevačem Eltonom Johnom, s kojim su trenutačno na turneji po Japanu, te otkrivaju kako su već spremni za Božić: snimili su svoju verziju pjesme "Tiha noć" a zagrebačka će je publika moći čuti na njihovu koncertu 21. prosinca u KD Vatroslav Lisinski

"Elton John je veoma velikodušan i neprestano nam pruža podršku. Puno se zezamo s njim, ima odličan smisao za humor, stalno se smijemo", kažu Luka Šulić i Stjepan Hauser"Elton John je veoma velikodušan i neprestano nam pruža podršku. Puno se zezamo s njim, ima odličan smisao za humor, stalno se smijemo", kažu Luka Šulić i Stjepan HauserAko hrvatske čeliste Stjepana Hausera i Luku Šulića pitate, nije prerano za božićni ugođaj: 24-godišnji čelisti, duet 2Cellos, koji su trenutačno u Japanu na turneji s poznatim kantautorom Eltonom Johnom, snimili su obradu poznate pjesme "Tiha noć" koja se već vrti na radijskim postajama, a pripremaju i veliki koncert 21. prosinca u KD "Vatroslav Lisinski". S popularnim čelistima razgovarali smo o turneji s Eltonom Johnom, životu daleko od obitelji i voljenih i božićnim koncertima koje pripremaju u Hrvatskoj.

EXTRA: Nakon što je na YouTubeu pogledao vašu obradu hita "Smooth Criminal", Elton John pozvao vas je da mu se pridružite na turneji, a odnedavno se njegovi menadžeri Rocket Music Entertainment brinu i o vašim nastupima. Možete li se prisjetiti kako je uopće došlo do suradnje s Eltonom?

Luka: Bio sam na Kraljevskoj akademiji u Londonu kad mi je dekan rekao da se pripremim jer će me nazvati Elton John. Bio sam nervozan, ali čim je nazvao i predstavio se bio je tako uljudan da sam se odmah smirio. On je predivna osoba.

EXTRA: Jeste li se zbližili s njim na turneji?

Stjepan: Postali smo bliski prijatelji, družimo se gotovo svaki dan prije nastupa.

Luka: Veoma je velikodušan i neprestano nam pruža podršku. Puno se zezamo s njim, ima odličan smisao za humor, stalno se smijemo.

EXTRA: Surađivali ste s mnogim glazbenicima i na koncertima imali priliku upoznati i neke druge. Znate li još neke poznate osobe koje vole vašu glazbu?

Stjepan: Na gotovo svakom Eltonovu koncertu bude poznatih osoba pa smo imali priliku vidjeti i brojne glumce, glumice, bendove, pjevače, pjevačice... Slušao nas je Neil Patrick Harris, George Michael a na posljednjem koncertu u Vegasu bio je i Bill Clinton.

EXTRA: Što radite kad ne radite? Imate li kakve hobije?

Stjepan: Kad se nađe vremena, ja volim puno hodati, pogotovo u prirodi.

Luka: Ja sam se prije svega ovoga bavio paraglidingom. I jedva čekam uhvatiti malo slobodnog vremena i otići letjeti. Također, jako volim plivati i igrati vaterpolo.

EXTRA: Budući da puno putujete, je li teško održavati prijateljstva i romantične veze na daljinu?

Stjepan: Pravi prijatelji ostaju zauvijek, nebitno koliko smo razdvojeni.

Luka: Veza na daljinu je zapravo najromantičnija.

EXTRA: Kakva bi vas djevojka osvojila?

Cijeli interview pročitajte u tiskanom izdanju Extre.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika