07.11.2011. / 17:34

Autor: Hina

"Referendum o referendumu" početkom sljedeće godine

Sindikati očekuju da će iduća vlada poštovati sporazum koji su sa sadašnjom vladom potpisali prije godinu dana o provedbi referenduma kojim će se olakšati uvjeti za raspisivanje referenduma, rečeno je nakon današnjeg sastanka čelnika sindikalnih središnjica s premijerkom Jadrankom Kosor.

Vlada je dogovorila sa sindikatima raspisivanje referenduma o referendumuVlada je dogovorila sa sindikatima raspisivanje referenduma o referendumuSindikati očekuju da će iduća vlada poštovati sporazum koji su sa sadašnjom vladom potpisali prije godinu dana o provedbi referenduma kojim će se olakšati uvjeti za raspisivanje referenduma, rečeno je nakon današnjeg sastanka čelnika sindikalnih središnjica s premijerkom Jadrankom Kosor.

Vlada i sindikati su 23. studenog prošle godine potpisali sporazum kojim je utvrđeno da će se zajedno s referendumom o ulasku Hrvatske u EU provesti referendum za olakšavanje uvjeta za raspisivanje referenduma (dovoljno bi bilo prikupiti potpise 200 tisuća birača umjesto njih oko 450 tisuća, i to u roku 30 dana umjesto 15 dana).

Danas nam je premijerka potvrdila da će se "referendum o referendumu" održati istovremeno s referendumom građana o ulasku Hrvatske u EU početkom sljedeće godine, a odlukom o privremenom financiranju proračuna u prva tri mjeseca iduće godine predviđena su sredstva za oba referenduma, rekao je novinarima predstavnik sindikata Krešimir Sever.

Sindikati očekuju da će nova vlada, bez obzira tko je bude sastavljao, poštovati taj sporazum, jer nismo ga potpisali s predsjednicom HZ-a nego predsjednicom Vlade, kaže Sever.

To očekujemo poglavito zbog velikog broja potpisa građana koji su podržali tu inicijativu, a izmjenama Zakona o referendumu već je pola zahtjeva ispunjeno, jer je vrijeme potrebno za prikupljanje potpisa produženo na 30 dana, istaknuo je Sever.

Sindikati stoga očekuju da se o tome pitanju do izbora izjasne svi oni koji reflektiraju na vlast.

Sindikalci nisu u cijelosti zadovoljni provedbom prošlogodišnjeg sporazuma, no ocjenjuju kako su neke stvari, zahvaljujući njemu, ipak pokrenute - specijalni radni sud počet će raditi 1. siječnja iduće godine, dodao je Sever.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 08.11.11. 00:09

o, ova kokoš sve poslove ostavlja novoj vladi, dosad ništa nije stigla napraviti jer je zujala po Hrvatskoj i sadila kamene-temeljce.. sad se našla primiti posla, a i to samo djelomice.. trebalo bi joj zabraniti rad jer dvije godine ništa korisnoga i nije uradila, a ovo što čini kao tehničarka bit će više od štete nego od koristi..neka ode na godišnji do izbora..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika