08.11.2011. / 11:43

Autor: Nacional.hr

Bezbroj glazbenih izazova "Na poljski način"

Nakon koncerta na "ruski način", u Plavom ciklusu slijedi večer "u poljskom stilu" koja će ponuditi bezbroj novih glazbenih izazova kojima se morate odazvati!

Piotr PławnerPiotr PławnerU petak 11.11. u Plavi ciklus Zagrebačke filharmonije stižu sjajni Poljaci i u dvoranu Lisinski donose "Glazbenu razglednicu iz Poljske". Nakon koncerta na "ruski način", u Plavom ciklusu slijedi tako večer "u poljskom stilu" koja će ponuditi bezbroj novih glazbenih izazova kojima se morate odazvati!

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Paweł Przytocki, šef dirigent Krakowske filharmonije, a u ulozi solista večeri u Drugom violinskom koncertu poljskoga majstora Karola Szymanowskog predstavit će se "genij violine" (Stuttgarter Zeitung) - briljantni poljski virtuoz Piotr Pławner.

Koncert će otvoriti Simfonija žalobnih pjesama uglednog poljskog skladatelja Henryka
Góreckog. O uspješnosti ovog ostvarenja posvećenog majčinstvu najbolje govori podatak da je snimka djela prodana u više od milijun primjeraka, a ulogu sopranistice u ovoj skladateljevoj uspješnici preuzet će naša istaknuta solistica Valentina Fijačko.

Večer će zaključiti simfonijska poema Krzesany suvremenog poljskog autora Wojciecha Kilara, poznatog kao skladatelja glazbe za filmske uspješnice Drakula Francisa Forda Coppole i Pijanist Romana Polanskog. Poema Krzesany nadahnuta je tradicijskim plesom s područja Tatra uz poljsku granicu sa Slovačkom.

Koncert je organiziran u suradnji s Veleposlanstvom Republike Poljske u Republici Hrvatskoj u povodu Dana nezavisnosti Republike Poljske.

Bit će to nezaboravno glazbeno putovanje Poljskom! I zato: I ovog petka 11.11. budite uz naš br. 1 orkestar u Plavom ciklusu s bezbroj glazbenih izazova.

Vezane vijesti

Sjajan završetak veličanstvene sezone

Sjajan završetak veličanstvene sezone

U srijedu 6.6. Zagrebačka filharmonija zaključuje 140. jubilarnu sezonu i za tuprigodu u Bijelom ciklusu "Eter" priprema veliku svečanost glazbe.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika