08.11.2011. / 14:54

Autor: Totalsport

Dodig preko Foginija na Đokovića

Bio je to njihov prvi međusobni ogled, a na kraju je 30. tenisač svijeta došao do trijumfa protiv tri mjesta lošije rangiranog protivnika nakon dva sata igre

Ivan Dodig Ivan Dodig Hrvatski tenisač Ivan Dodig izborio je plasman u 2. kolo ATP turnira iz Masters serije 1000 u Parizu pobjedom nad Talijanom Fabiom Fogninijem 4-6, 6-1, 6-3.

Bio je to njihov prvi međusobni ogled, a na kraju je 30. tenisač svijeta došao do trijumfa protiv tri mjesta lošije rangiranog protivnika nakon dva sata igre.

U prvom je setu Dodig dva puta gubio svoj početni udarac, a oduzeo protivnikov početni udarac jednom, te je tako omogućio Talijanu vodstvo. Međutim, u nastavku je hrvatski tenisač dignuo svoj tenis na višu razinu. Ukupno je tako u drugom i trećem setu oduzimao servis Fogniniju čak pet puta, od čega u tri navrata u odlučujućem setu.

Zabio je devet asova, a realizirao ukupno 6 od 11 break lopti. Svoj je servis gubio tri puta.

U drugom kolu Dodigov bi protivnik trebao biti najbolji svjetski tenisač Novak Đoković ukoliko Srbin u međuvremenu ne otkaže nastup budući je u polufinalu prošlotjednog turnira u Baselu protiv Keija Nishikorija imao problema s ozljedom ramena.

Inače, Đoković je u prvom kolu Pariza bio slobodan, a prethodno je savladao Dodiga u oba međusobna meča. Posljednji put bilo je to na ovogodišnjem Australian Openu kada je slavio s 3-1 u setovima.

ATP Pariz, 1. kolo:

Dodig - Fognini 4-6, 6-1, 6-3

Vezane vijesti

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u svom je drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira, na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogensboschu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika