08.11.2011. / 17:03

Autor: Hina , Nacional.hr

Službeni Beograd o premijerki

Prvak u izjavama kontra Srbije

Srbijanska je vlada, prenosi Beta, ustvrdila da sve učestaliji nastupi u javnosti pojedinih hrvatskih dužnosnika, posebice predsjednice vlade Jadranke Kosor u svezi sa operacijom "Oluja" i srpskim optužnicama, u kojima se Srbija i njeni dužnosnici spominju u negativnom kontekstu

photo: Tino Jurić/PIXSELL (arhiva)photo: Tino Jurić/PIXSELL (arhiva)Srbijanska vlada smatra da su hrvatski dužnosnici u više navrata upućivali Srbiji neprimjerene izjave i te je ona na njih više puta reagirala, priopćeno je u utorak u Beogradu.

U odgovoru na zastupničko pitanje zastupnika Srpske radikalne stranke u srbijanskome parlamentu Milorada Buhe, srbijanska je vlada priopćila u utorak kako je Srbija više puta u službenim bilateralnim kontaktima Hrvatsku upozorila na neprimjerene izjave njezinih najviših dužnosnika upućenih Srbiji i njezinim dužnosnicima, izvijestila je srbijanska agencija Beta.

Odgovor vlade slijedio je nakon što je Buha, tijekom sjednice parlamenta početkom listopada, zatražio odgovor na pitanje koje će mjere vlada i nadležne institucije poduzeti u svrhu sprječavanja neodmjerenih izjava i uvredljivih stajališta prema srpskim predstavnicima i najistaknutijim političkim dužnosnicima te je li upućen službeni prosvjed na, kako je rekao, podrugljive izjave i javno vrijeđanje srbijanskog predsjednika.

Srbijanska je vlada, prenosi Beta, ustvrdila da sve učestaliji nastupi u javnosti pojedinih hrvatskih dužnosnika, posebice predsjednice vlade Jadranke Kosor u svezi sa operacijom "Oluja" i srpskim optužnicama, u kojima se Srbija i njeni dužnosnici spominju u negativnom kontekstu, odstupaju od ranije utvrđene zajedničke spremnosti za razvoj bilateralnih odnosa i suradnje dviju zemalja.

"Tim je povodom reagirao i predsjednik Srbije Boris Tadić, ocijenivši da takve izjave ne pridonose razvoju susjedskih odnosa", stoji u odgovoru vlade te se dodaje kako je na neprimjerenost izjava dužnosnika zemlje koja je na pragu članstva u Europskoj uniji ukazano više puta.

Hrvatskoj je strani "dano na znanje" da Srbija očekuje korektan odnos političkih čimbenika u Hrvatskoj tijekom priprema za parlamentarne izbore, te izbjegavanje istupa koji bi doveli u pitanje ugled Srbije i njezinih dužnosnika, kao i ukupnih ostvarenih odnosa između dviju država, navodi se u odgovoru srbijanske vlade zastupniku Srpske radikalne stranke.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 08.11.11. 19:18

Gospođa Jadranka Kosor bi trebala u javnosti iznijet svoje osobne podatke, generalije; kad i gje je rođena, otac, majka, djetinjstvo, škole, Sveti Sakaramenti, bračno stanje, sadašnja i prijašnja pripadnost strankama itd... Ovako kad ona nešto kaže kao vjernica i da je ona za Crkvu, smatram da je to najgrublje vrijeđanje vjerskih osjećaja kod Hrvata. Ovog puta narod i birači neće Vas birati ni Vašu stranku HDZ zbog pjlačke i kriminala. Zamislite, birate nekoga u nadi da je pošten i da će raditi na dobro nacije a ispostavi se da su to najveći kriminalci koji samo gledaju svoj interes. Razočarani smo.
Ti nikako da shvatiš da se VELIKI HRVATI - HRVATINE alijas ZNA SE DOMOLJUBI krste kad su veliki, a mali Hrvati se krste kad su maliiiii.


registracija
21/2/11

skyway, 09.11.11. 01:33

@Vlaisavljevicsvaka cast! Htio sam nesto ali necu kvariti, jer sve je receno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika