08.11.2011. / 17:32

Autor: Nacional.hr

Izdani Berlusconi na korak do ostavke?

"Osjećam se izdanim", rekao je Berlusconi nakon što su objavljeni rezultati glasovanja

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiTalijanski premijer Silvio Berlusconi proživljava svoje najteže dane političke karijere. Zemlja mu se nalazi na rubu financijske provalije, a potpora u talijanskom parlamentu opada mu iz dana u dan.

Današnje glasanje u parlamentu pokazalo je kako je izgubio većinu. Za Berlusconijev prijedlog proračuna glasalo je 308 zastupnika, dok je 320 zastupnika, cijela oporba, odbilo glasovati. Prijedlog je prihvaćen, ali je glasovanje pokazalo pravo stanje stvari. Dojučerašnji Berlusconijev koalicijski partner Umberto Rossi pozvao ga je da preda svoju ostavku.

"Osjećam se izdanim", rekao je Berlusconi nakon što su objavljeni rezultati glasovanja.

Prema neslužbenim informacijama Berlusconi bi se trebao sastati sa talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom kojem bi ili trebao ponuditi svoju ostavku ili ga uvjeriti da još uvijek ima podršku većine zastupnika u parlamentu, što će nakon današnjeg glasovanja biti veoma teško.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika