08.11.2011. / 19:36

Autor: Nacional.hr

Mesić u Orahovici

Pola vlade u zatvoru. Kako da išta funkcionira?

"U ovom, ali i u drugim slučajevima zakazali su kontrolni mehanizmi države. A kako da takvi mehanizmi i djeluju kada je pola vlade u zatvoru", rekao je Mesić novinarima

Stjepan Mesić (Foto: Maja Santosi/PIXSELL)Stjepan Mesić (Foto: Maja Santosi/PIXSELL)Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić posjetio je bivše radnike KIO Orahovice u stečaju koji već 11 dana prosvjeduju tražeći da im Vlada pomogne naplatiti neisplaćene otpremnine i plaće, javlja Večernji list.

U susretu s radnicima Mesić im je dao punu potporu istaknuvši kako je upravo on 1969. pokrenuo projekt gradnje te tvornice. Dodao je kako treba vidjeti da li su se odluke oko zaduživanja, stečaja i prodaje donosile u skladu sa zakonom.

"U ovom, ali i u drugim slučajevima zakazali su kontrolni mehanizmi države. A kako da takvi mehanizmi i djeluju kada je pola vlade u zatvoru", rekao je Mesić novinarima.

Predstavnik otpuštenih radnika Ivan Mužar sramotnim je nazvao ignoriranje predstavnika Vlade. Najavio je da će radnici krenuti u četvrtak prema Zagrebu, a ako to ne urodi plodom onda će blokirati državnu cestu.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 08.11.11. 20:50

Jel to onaj isti Mesić koji je zavrbovan u Udbu 8.IX.1956. od strane Vučković Dušana, što je govorio da je Hrvatska dva puta pobijedila u drugom svjetskom ratu, koji je gubio čekova iseljenika na možda 30 000 a možda i 50 000 USD, koji je pjevao ustaške pjesme po Australiji ili bolje reći samo otvarao usta, pučist u hrvatskom državnim saboru 1993., onaj kojeg je finanacirao Gadafi, blizak suradnik albanske mafije, krivokletnik na Haškom sudu, kojem je fantomski prijatelj a s kojim ne želi zamarati hrvatsku javnost posudio 2 000 000 kuna, onaj kojem su usta puna rada institucija, član nadzornog odbora Ingre, najveći lobist za suđenje braniteljima Domovinskog rata a najveći zaštitnik i osoba koja niječe partizanske ratne zločine, onaj koji drži da Hrvati u BiH moraju postati nacionalna manjina, Petračev intimus, doživotni predsjednik na teretu proračuna?


registracija
30/3/11

das, 08.11.11. 20:54

taj taj


registracija
30/9/09

davor12345, 08.11.11. 21:02

Zvonko, mnogo ga bre kenjaš ovde po forumima!


registracija
30/9/09

davor12345, 08.11.11. 21:02

Leci lepo, ne volim ovog gada i gotovo! Pa niko te ne tera da ga voliš!


registracija
9/3/11

ajme3meni, 08.11.11. 22:26

Zvonkec,

vjerodostojnost "dokumenta" na koji se vi pozivate vrlo je upitna. "Dokument" je mogao napisati netko tko ima staru pisaću mašinu, podatke o Mesiću i staviti u potpis bilo koga. Imam negdje u šupi pisaću mašinu s istim fontom slova kao na njemu.

"Dokument" i njegovu vjerodostojnost za sada objesite mačku za rep.


registracija
24/4/10

fiorano, 08.11.11. 22:46

Mesiću da te nema trebalo bi te izmisliti....živio ti meni


registracija
28/4/10

Zvonko, 08.11.11. 23:36

draga moja ajme,

stvarno si uporna u osporavanju svih Mesićevih nestašluka. Kao da si njegova odvjetnica.

Ako si primjetila da na suđenju njegova odvjetnica Slokovićka Petričiću nije dozvolila, kao ni sudac, da uopće postave to pitanje, a odgovor Mesića je bio u njegovu klasičnom stilu da su to sve "sranja i gluposti". Nije decidirano i jasno odrekao takovu mogućnost.

Predstavljaš se ovdje kao arbitar između "istine" i onog što to nikada ne smije postati, a uz takve reference, kad se o "slučaju Mesić" radi, olako prelaziš preko brojnih kompromitirajućih informacija koje je dotični prvo uporno odbijao priznati, nazivajući glasnike ustašoidima, da bi ih kasnije uz kakav vic relativizirao i objašnjavao, braneći se glupo poput djeteta uhvaćenog u krađi čokolada u trgovini.

S druge strane, nikada nisi sumnjala u brojne druge informacije koje se plasiraju u medije, poput one o silovanju Vukojevića mlade muslimanke. Zaboravila si na saborsku paljbu Vesne Pusić po čovjeku na temelju rekla-kazala informacije (Mesić je progurao tu informaciju preko Pukijevog potrčka Bajrušija u Nacionalu nakon primitka knjige od Irfana Ajanovića, Molila sam ih da me ubiju). Šta su tih dana govorili Nobilo, Boljkovac, Denis Latin, Saša Kosanović....? Previše je to slučajnosti koje ukazuju na udbin rukopis i način rada!

Jel sumnjaš i u vjerodostojnost intervjua Aleksandra Vasiljevića dan Ninu, 17.12.2004. u kojem govori o petokolonaškom (baš će udbaš Vasiljević vjerovati tamo nekom ustaši iz Orahovice a ne čovjeku od Boljkovčeva povjerenja) karakteru Mesićeva djelovanja za vrijeme boravka u predsjedništvu Jugoslavije?
Pogledaj intervju Veljka Kadijevića dan PTC-u prije par godina!

Hehe, bitno je da ti imaš staru pisaću mašinicu a ja nepresušnu potrebu za "samoisključivošću"...pozdrav!


registracija
24/4/10

fiorano, 09.11.11. 01:35

Zvonko ubij se sam....ako nisi izmišljen kao navlakuša


registracija
25/6/10

vidra, 09.11.11. 06:48

Te kontrolne mehanizme koje Mesić spominje, ja čekam od 90-tih god. Nikako da prorade kod nas u
Hrvatskoj.
Kako će i proraditi, kad su zamutili cijelu Hrvatsku oni elementi, koji su bili u mišjoj rupi u vrijeme bivše države.
Sad su izmilili iz svojih rupa što po inozemstvu, što po Hrvatskoj i ne daju naprijed od svog mulja, niti u društvenom , niti u gospodarskom smislu.
I na ovom forumu čitamo svakakovo smeče od ZVONKA and comp., koje muti i mrzi sve i svakoga. To nametanje drugom svojih frustracija, što su pokupili u djetinjstvu od svoje okoline i silovanje drugih svojim " jedino ispravnim i istinitim" stavovima, već je prevršilo svaku mjeru normalnog.


registracija
9/3/11

ajme3meni, 09.11.11. 06:50

Zvonkec,
ja o vjerodostojnosti samog dokumenta a vi o imenima. Čiji su podaci na njemu, nebitno je. Moglu su biti moji ili vaši. Čime dokument potvrđuje da je pisan u onom vremenu, ničim izuzev datumom i nečijim potpisom. Kad me već povlačite za jezik s imenima, postavit ću vam pitanje. Obzirom da se i Tuđmanovo ime veže za udbu koja ga je navodno instalirala, da li bi povjerovali da je onakav "dokument" izišao u javnost sa njegovim podacima vjerodostojan dokument ili nečija podvala?

Drugi put, malo bolje čitajte ono što drugi pišu. Ružno je od vas, što im stavljate u usta ono što nikada nisu napisali.

PS
Mogu vam posudi mašinicu kako bi se i vi mogli uključili u kreiranje onakvih "dokumenata".


registracija
2/6/11

stereo, 09.11.11. 07:07

Kada se gubi onda se gubi i razum. HDZ gubi na svim poljima i uhvatila ih je panika. To se može vidjeti čak po ljudima koji ih podržavaju pisanjem komentara.
Netko je ovdije lijepo opisao životopis Vladimira Šeksa od 1956 pa na dalje. To što je napisano nisu nikakova aduti u rukavu a ako netko misli da jesu onda su i ti aduti lažirani kao uostalom i cijela vlada.


registracija
12/12/10

Klarens, 09.11.11. 07:32

Stoko sitnozuba
..................................
????????????????
.................................
Jel to onaj Mesich
.................................
Shto je bio
.................................
PREDSJEDNIK YUGOSLAVIJE
....................................
Dok je Vukovar gorio
........................................
????????????????????
..............................
Jel to taj
...............................
???????????????????
..............................
A onda ga KPJ
...................................
Naravno uz pomoch
...................................
Domachih izdajnika
........................................
Ubacuje u nashe redove
..........................................
I onda ga
..........................................
Stoka sitnozuba
...........................................
Izabere za
..................................................
NASHEG PREDSJEDNIKA
.................................................
EEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEE
EEEEEEE
EEEE
EE
E


registracija
5/3/10

starimudrac, 09.11.11. 08:25

to je onaj mesić koji je još 89e u jednom društvu nabacio pitanje otkud tuđmanu pasoš da putuje u norval fra krasiću i potkuruje ustaški pokret. odgovor je bio -- dala UDBA!


registracija
9/3/10

nostradurus, 09.11.11. 22:34

Titu robija nije bila problem. Naprijed Sani. Očekujemo revolucionarne ćelije u Remetincu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika