08.11.2011. / 19:40

Autor: Hina

Murdochov list izgubio parnicu protiv Mosleya, a prisluškivali su i princa Williama

Francuski sud odlučio je u utorak da je sad već ugasli tabloid News of the World Ruperta Murdocha prekršio pravo na privatnost bivšeg čelnika Formule 1 kad je 2008. objavio njegove fotografije u društvu s pet prostitutki.

Max MosleyMax MosleyFrancuski sud odlučio je u utorak da je sad već ugasli tabloid News of the World Ruperta Murdocha prekršio pravo na privatnost bivšeg čelnika Formule 1 kad je 2008. objavio njegove fotografije u društvu s pet prostitutki.

Max Mosley (71) tužbu je podnio u Francuskoj - gdje je tabloid bio u distribuciji i gdje su zakoni o privatnosti vrlo strogi - nakon što je od NotW-a već dobio odštetu pred britanskim sudom.

Pariški sud News Corpu je odredio kaznu od 10 tisuća eura, a Mosleyu odredio odštetu od 7 tisuća eura, uz 15 tisuća eura sudskih troškova.

Sud nije kaznio novinara koji je objavio priču Nevillea Thurlbecka.

Mosley je tražio po 100 tisuća eura odštete od dnevnika i Thurlbecka.

BBC je došao do podataka prema kojima je tijekom osam godina, privatni detektiv Derek Webb slijedio više od 100 različitih osoba. Među njima su bili i princ William, bivša djevojka princa Harrya Chelsy Davy, ali i nogometni trener Jose Mourinho.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika