09.11.2011. / 09:03

Autor: Hina , Nacional.hr

Ironični konac berlusconizacije društva

Odjavna špica na vlastitom kanalu

Kako prenose talijanski mediji u srijedu, Berlusconi je rekao da će vjerojatno do prijevremenih izbora u Italiji doći u veljači 2012. a da se on ne namjerava kandidirati

Talijanski premijer Silvio Berlusconi objasnio je u utorak navečer da je odlučio dati ostavku nakon što parlament usvoji proračunske mjere i ključne gospodarske reforme obećane Europskoj uniji, jer je "važna dobrobit zemlje".

"Treba se brinuti za stanje u Italiji, ono što se događa na tržištima, jer tržišta ne vjeruju da je Italija kadra i da ima namjeru odobriti mjere koje je Europa tražila", rekao je Berlusconi u telefonskom javljanju za jedan od svojih TV-kanala, Canale 5.

Berlusconi je ocijenio kako je neophodno "dokazati da smo ozbiljni i to je prva stvar kojom se trebamo baviti. Postoje i druge stvari poput toga tko vodi ili ne vodi vladu", dodao je. Kako prenose talijanski mediji u srijedu, Berlusconi je rekao da će vjerojatno do prijevremenih izbora u Italiji doći u veljači 2012. a da se on ne namjerava kandidirati.

"Prolazimo kroz teško razdoblje u pogledu tržišta. Europa je tražila od nas mjere koje bi trebale podržati naše gospodarstvo i inzistirala je", podsjetio je Berlusconi i ocijenio da te "mjere treba usvojiti".

Mjere obećane EU stoje u amandmanu proračuna za 2012. o kojem će Senat glasovati do 18. studenoga i Zastupnički dom prije kraja mjeseca, prema dosadašnjem kalendaru.

Berlusconi je naglasio da je sad "parlament paraliziran istupanjem sedam članova većine". Priznao je da je primio na znanje činjenicu da vlada više nema većinu, kao što je vjerovao.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
20/4/11

BivsiYU, 09.11.11. 09:27

Svemu ima početak i kraj. Došao je i kraj Berluskoniju. Šta će sada da rade njegove silne ljubavnice-švalerke. Vjerojatno će naći bolje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika