09.11.2011. / 09:38

Autor: Hina , Nacional.hr

'Iran radi na nuklearnoj bombi'

"Te informacije naznačuju da je Iran provodio aktivnosti u cilju izrade nuklearne eksplozivne naprave", navodi se u izvješću. Također se ističe da je Iran imao pomoć "tajne nuklearne mreže"

IlustracijaIlustracijaIran neće "nikad" odustati od svog nuklearnog programa i nastavit će suradnju s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA), usprkos njezinu zadnjem izvješću, veoma kritičnom prema Teheranu, rekao je u srijedu iranski veleposlanik u toj UN-ovoj agenciji.

Teheran "neće nikad odustati od svojih zakonitih prava" na nuklearnom polju, već će "kao odgovorna zemlja" i dalje "poštovati svoje obveze u okviru Ugovora o neširenju nuklearnog oružja" po kojemu IAEA ima pravo nadzora nad njegovim djelatnostima, rekao je Ali Ašgar Soltanija, a prenijela je službena agencija IRNA.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) "ozbiljno je zabrinuta" zbog vojnog karaktera iranskog nuklearnog programa, što je utvrdila na temelju "vjerodostojnih" informacija koje posjeduje, prenosi AFP, pozivajući se na povjerljivo izvješće IAEA-e.

"Agencija je ozbiljno zabrinuta zbog moguće vojne dimenzije iranskog nuklearnog programa", stoji u dugo očekivanom dokumentu IAEA-e, koja tvrdi da je o tome dobila "vjerodostojne" informacije, prenosi AFP.

"Te informacije naznačuju da je Iran provodio aktivnosti u cilju izrade nuklearne eksplozivne naprave", navodi se u izvješću. Također se ističe da je Iran imao pomoć "tajne nuklearne mreže", čime se aludira na medijske informacije o tome da su Teheranu pomagali jedan ruski znanstvenik i pakistanski stručnjaci.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika