09.11.2011. / 12:55

Autor: Nacional.hr

Tjednik Charlie Hebdo opet satiričan

Ovaj put dotakli su se još jedne tabu teme radikalnog islama, one o homoseksualnosti

Sjedište Charliea HebdoaSjedište Charliea HebdoaNa novoj naslovnici satiričkog tjednika Charlie Hebdo, prvoj nakon napada, je crtež muškarca muslimana u strastvenom poljupcu s ilustratorom lista popraćen porukom 'Ljubav, jača od mržnje'.

Prošli tjedan na redakciju Charliea Hebdoa bačen je molotovljev koktel zbog crteža proroka Muhameda s napisom 'Sto udaraca bičem ako ne umrete od smijeha'. Prorok Muhameda je u tom broju proglašen i glavnim urednikom tiskovine. Istovremeno je tjednikova službena internetska stranica i profil na Facebooku 'srušen' zbog simultanog napada hakera.

Ilustracija osmišljena u prepoznatljivom šezdesetosmaškom duhu dokazuje kako se ne odustaje od uredničke koncepcije lista. Ovaj put dotakli su se još jedne tabu teme radikalnog islama, one o homoseksualnosti.

Odgovornost za hakerski napad preuzela je turska skupina Akincilar, koja je najavila i napad na stranicu Libérationa, zbog toga što je preuzeo sporne karikature. List trenutno elektronički funkcionira preko privremenog bloga.

Vezane vijesti

"Islam nije dio Njemačke"

"Islam nije dio Njemačke"

Vodeći njemački konzervativni političar izjavio je u četvrtak da islam ne pripada Njemačkoj i tako izazvao napetosti na konferenciji o integraciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika