09.11.2011. / 13:24

Autor: Hina , Nacional.hr

Lošo, Rojs & ostali za HDZ

Skidanje s balkanskog kursa

"Kako se ne bi nasukao na podrtinu zvanu zapadni Balkan - Jugosfera treba taj brod ispraviti i dovesti ga na pravi kurs", mišljenja je admiral Domazet

Damir Krstičević i Davor Domazet Lošo (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Damir Krstičević i Davor Domazet Lošo (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Petnaestak umirovljenih časnika Hrvatske vojske izrazilo je danas potporu predsjednici vlade i HDZ-a Jadranki Kosor zato što je, kako su rekli, upravo ona prva započela borbu protiv korupcije, pri čemu nije dobila potporu ni medija ni ostalih političkih subjekata u Hrvatskoj.

Brigadirkin stožer

"Borba protiv korupcije počela iz ove kuće i mora se nastaviti, jer korupcija nije samo tu, a dugoročno razara hrvatske nacionalne interese", kazao je umirovljeni admiral Damir Domazet Lošo u središnjici HDZ-a na konferenciji za novinare na kojoj je naglasio da će "Hrvatske biti dok HDZ bude stožerna stranka".

Hrvatski čamčić u oceanskim bespućima međunavodnih silnica

Po njegovoj ocjeni, svijetu predstoji velika geopolitička raspodjela svjetske moći, a u takvim okolnostima "hrvatski brod se previše naginje u lijevu stranu, do te mjere da je voda već počela palubama prodirati unutar njega".

Skinimo se s postojećeg kursa

"Kako se ne bi nasukao na podrtinu zvanu zapadni Balkan - Jugosfera treba taj brod ispraviti i dovesti ga na pravi kurs", mišljenja je admiral Domazet.

Umirovljeni časnici svoju su potporu izrazili i svima onima u HDZ-u koji su, kako su rekli, časni i pošteni ljudi.

'Muški' državnički potezi:

Među časnicima ima i članova HDZ-a, ali i onih koji to nisu, rekao je Domazet Lošo dodajući kako potporu premijerki daju i zbog njenih, kako ih je nazvao, "državničkih poteza" među kojima su iskazana potpora generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, odlazak u Prištinu čime je, kako je kazao, pokazala da Hrvatska može voditi jasnu politiku nacionalnih interesa te njezino javno očitovanje da se odluke neće donositi u Beogradu.

Nije samo Lošo

Među umirovljenim časnicima koji su dali potporu HDZ-u i predsjednici te stranke uoči predstojećih parlamentarnih izbora su i Pavao Miljavac, Krešimir Ćosić, Miljenko Filipović, Ivan Kapular, Damir Krstičević, Josip Čuletić, Vinko Vrbanac, Ivo Jelić, Josip Štimac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić i drugi.

Ako ih pogledate vidjet ćete da su to pretežito oni generali koji su vodili operaciju "Oluja" i Domovinski rat, rekao je Domazet Lošo dodavši kako tu nedostaju još Gotovina, Markač i oni koji su 'otišli pred lice gospodnje'.

Svi smo mi izručeni, ali ne od HDZ-a

Upitan da li je bila državnička gesta i izručenje generala Gotovine, umirovljeni admiral Damir Domazet Lošo je kazao kako su generali Gotovina, Čermak ali i ostali, bili izručeni, ne onda kada su izručeni, već 2000. godine kada su u Hrvatskom saboru dignute ruke da Haag ima nadleštvo nad "Bljeskom" i "Olujom". "Tada ne samo da su oni izručeni, nego smo svi mi izručeni", naglasio je.

Dijabolični datum

"Blaškić je izručen vjerujući da će Haaški sud suditi agresoru, ali Haaški je sud ustanovljen 25. svibnja 1993. godine, na 101. obljetnicu rođenja druga Tita", ustvrdio je Domazet Lošo.

Upitan bi li po njegovom mišljenju izbornim porazom HDZ-a bila ugrožena stabilnost države, Domazet Lošo je rekao da će, nakon ovih izbora, sa strateškog stajališta HDZ biti na pobjedničkoj strani i poručujući da će Hrvatske biti dok HDZ bude stožerna stranka.

Umirovljeni general Damir Krstičević kazao je kako hrvatski časnici i branitelji žele da ne budu, kao često puta do sada, kriminalizirani.

"Mislim da nismo potrošeni i da u nama ima još puno potencijala, pa zašto nas ne bi bilo više u gospodarskom, društvenom i političkom životu", zapitao se Krstičević.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 09.11.11. 14:08

Udružila se prava ekipa za "spas" Hrvatske: HDZ (oni u Remetincu i oni koji JOŠ nisu u Remetincu), Kerum (i njegova sestra i šogor), dična Crkva koja samo gleda na što još može staviti šapu i naravno folirant Lošo sa svojim teorijama zavjere.

Navodno je Kosorka zvala i montipajtonovce da im se pridruže, ali su je ovi odbili jer je okupljeno društvo prebizarno i za njih.


registracija
10/7/09

Anemona, 09.11.11. 14:28

Domazet Loso bio je odan Titu (do njegove smrti) i JNA do pocetka rata u Hrvatskoj.

Nikakva okupljanja ni hvalospjevi nece pomoci Jaci i HDZ.
Stoki sitnog zuba casa se prelila.
Konacno!


registracija
2/6/11

stereo, 09.11.11. 14:32

Lošo, kada smo već kod brodova mislim da ste sva penajstorica kupila kartu za Titanik koji se već perpolovio i polako tone. Pramčani oliti prova je već dobeno zagnjurila u Remetinec. Uhvatite li se za ostatak mogel bi vaspovući za sobon.


registracija
30/12/10

putusvemir, 09.11.11. 14:46

Svi gore nabrojani su od Kradezea dobili debele apanaže i rade sa državnim javnim poduzećima u narihtanim javnim natječajima. Najveća gamad koja se cijelo vrijeme bori za sebe. oni imaju nešto reči. Do rata su bili gologuzi a onda najednom veliki sposobnjakovići koji su se obogatili na leđima poštenog naroda. Bolje im je da šute zajedno sa crkvom. Kod poštenog naroda samo izazivaju povraćanje.


registracija
24/3/10

bagsy, 09.11.11. 14:58

o čemu ovi buncaju?


registracija
16/6/10

nosonja, 09.11.11. 15:01

To znači----ako ADZ ne pobijedi imat ćemo vojnu huntu??? Poziv na rušenje bilo koje druge vlade osim ADZetove , poziv na građanski rat!!!?????
Njih bi nakon ove izjave trebalo sve lijepo poslati u Lepoglavu.


registracija
4/6/11

VladSerbia, 09.11.11. 15:04

"Blaškić je izručen vjerujući da će Haaški sud suditi agresoru, ali Haaški je sud ustanovljen 25. svibnja 1993. godine, na 101. obljetnicu rođenja druga Tita"? Pa, da - sigurno su o tome razmisljali kada su osnivali Haski sud. To im je bila kljucna odluka pri osnivanju.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 09.11.11. 15:11

Sastala se bagra lopova i nesposobnih nazovi generalčića. S novom vlasti i oni postaju nule. Toga se i boje . Svi skupa tri razreda pučke škole i kurs za generala u trajanju od sedam dana-radnih !


registracija
26/12/06

capica, 09.11.11. 15:24

Generali žive u nekom svom svijetu. Pričaju o Jugosferi, Beogradu, ljevičarima koji valjda nisu Hrvati i uopće, pričaju čudne stvari. Kakva Jugosfera , ako smo pred vratima EU? Kakav Beograd , kad idemo po ocjenu zakona u Bruxelles? Oni su ostali u 1990g. Već 20g se ne ide po mišljenje u Beograd , ali generali to ne shvaćaju.


registracija
9/3/11

ajme3meni, 09.11.11. 15:49

Moralni autoriteti nema što. Tko će kome, nego svoj svome. Tako je to i sa našim generalima koji poistovjećuju Hrvatsku sa HDZ-om.

- Izbirljivi Domazet promijeni 3 stana u 3 godine, zadnji 144 kvadrata
- Pavao Miljevac - nije isplaćivao plaće radnicima, koliki su dugovi PM Lignum i tko ih jevraćao

- vlasnik 2 vikendica zahvaljujući darežljivosti Hrvatske vojske

. - Damir Krstičević - Uskok i policija istražuju sve ugovore koje su od 2004. do danas s Vladom potpisali M SAN grupa i njeni čelni ljudi, predsjednik Uprave Stipe Matić i član Uprave, umirovljeni general Damir Krstičević

Nema svrhe više nabrajati "časne rabote naših generala" Čini mi se, da se generali boje za svoje guzice a ne Hrvatsku. Gubitkom vlasti, moglo bi se i nekima od njih dogoditi da završe u Remetincu.


registracija
30/9/09

davor12345, 09.11.11. 15:51

Jeba te, koje društvo i koje tvrdnje! Moran ić u WC odmah sad kad san ovo pročita! Ne znan zašto!


registracija
11/1/10

fluid, 09.11.11. 16:30

Kao prvo,haški sud (osnivanje)je tražio Tuđman osobno.Jest da se vidi da se zeznuo ali je to činjenica.Drugo,HDZ je uhapsio,transferirao i izručio a usputno je i osobno Tuđman zabranio Anti Gotovini da se ode osobno obraniti dok je bilo pravo vrijeme za to.Izdan je ni manje ni više nego od samog Tuđmana,Šuška i kojekojih još domoljuba u vrhu vlasti.Prema tome to su činjenice i razvidno je kako nekoga jako peče savjest,strah a i tjeskoba.Pokušaj prebacivanja krivnje na druge je promašeni manevar.Oni kojima se Gotovina obraća nakon Brijuna(snimka sastanka),oni su izdali Gotovinu.Umjesto kontrole svojih boraca,raspustili su vojnu stegu a možda čak i naređivali,ili možda i sudjelovali,u svemu onome što se Anti sada stavlja na teret.Vidjelo se i Rojsa i kojekakvih još priučenih "generala". Sada perete ruke od odgovornosti !Sram vas bilo duševni jadnici i potepusi bjelosvjetski.


registracija
9/11/11

Drilac, 09.11.11. 16:58

Šteta što i vrli general Korade ne mogaše dati svoju potporu...


registracija
3/12/10

Yoda, 09.11.11. 17:15

@fluid, imaš moj potpis...


registracija
12/12/10

Klarens, 09.11.11. 18:29

Stoko sitnozuba
..................................
Greshna druzhba
.................................
Je u osnovi u pravu
.................................
Tropapkari vrishte upishani
...................................
Jer na pomolu je
..........................................
POVRATAK OTPISANIH
...........................................
I kome normalnom to treba
............................................
Jer onda je to josh jedan krug
.............................................
VRTULJKA
.............................................
A shto sa novim generacijama
..............................................
Kome to trebaju robovi ???
................................................
Rumeni su uz obilatu pomoch
..................................................
DOMACHIH IZDAJICA
..................................................
Zatukli nacionalnu svijest
...................................................
HRVATA
................................................
U puding
...........................................
I shto sad
.............................................
???????????????????????
..........................................
Nismo vishe Hrvati ?
...........................................
Ne volimo svoj narod ?
..........................................
Ne zhelimo bolje sebi i svojima ?
................................................
I sad che nas KPJ povesti
................................................
Svjetlim stazama
...............................................
U bolju proshlost !!!
.....................................
Samo nema vishe
........................................
MUKTE !!!
.........................................
Sve se danas placha
........................................
Nema vishe Alija !!!!
......................................
Nema radnih akcija
.....................................
Ima Partijskih komiteta
....................................
Ima obechanja
......................................
Ima pranja mozga
......................................
Ima samo
......................................
ISTO !!!!
..............................
Na svim stranama
...................................
Samo Ja
.......................
Samo meni
......................................
OBECHANJA
.....................................
Nikad nisu i neche
.....................................
Znachiti ishta vishe
.......................................
Od sitnog prdezha


registracija
30/3/11

das, 09.11.11. 19:15

..tak je fluid,potpisujem


registracija
30/6/05

astajcic, 09.11.11. 21:11

Pravi vojni mudar


registracija
11/12/07

time, 10.11.11. 01:53

Bravo komentatori.Milina je čitati vaše komentare. Pa kako ove generale nije stid ovako lupetati, nakon ovakvih njihovih izjava svako pametan se pita "Pa koje budaletine su nas u ratu vodile?" Ko dan je jasno: boje se za svoje guzice i ono što su kroz rat nagrabili.


registracija
21/2/11

skyway, 10.11.11. 03:28

Ovi generali su svi redom prolupali. Sto ocekivati pametno od Lose kad je on i kad suti blesav, pa mu ne treba ni rijec izustiti, a i drugi nisu daleko od njega. Dobro su unovcili svoje domoljublje i naravno najvise im odgovara ova situacija kada je klan HDZ na vlasti, jer interes je po principu spoljnih sudova. Medju svim ludostima jest i ona tvrdnja da je HDZ (to nesto sto se voli predstavljati strankom) pokrenuo istragu protiv kriminala. Gluposti! Pokrenuo je Sanader svojim odlaskom, a da je ostao sve bi bilo pod tepihom, mozda i zauvjek. Osim toga kriminal je ugradjen u nas sustav kojeg je kreirao i oblikovao HDZ i sad se oni kao bore protiv samih sebe. Kada su iz te stranke oni kaznili nekoga iz stranke u smislu stegovnog postupka. Nikada!. Kalmeta im se jos sepuri pred ocima, a upozorenje na nj od strane Roysa je jedino dobro iz prazne slame generalskih besjeda...


registracija
21/9/11

nikip, 10.11.11. 07:38

sve bivsi clanovi SKYU ....brod se naginje na livo admirale na na lijevo..to ste trebali naucit u ADMIRALSKOJ skoli....j e b emte ko te doveja tu


registracija
12/12/10

112131, 10.11.11. 07:43

Te otrcane frazetine, "brod se nagnuo na lijevo" a ne vide da se brod potopio, odurni su, Rojs koji je švercao Tv i druge aparate preko granice, sada moralna vertikala. Ja stvarno ne znam tko to može popušiti, i svakom pametnom je jasno da samo ruše još više HDZ ,jer sve ono što je fluid napisao to stoji. I uvijek i ponovo se pitam gdje je toj Kosorici pamet.


registracija
5/3/10

starimudrac, 10.11.11. 08:04

jebala ga jugosfera i ini bakrači! načelnik kontraobavještajne službe u vojnopomorskoj oblasti JNA našao se srati o hrvatstvu!


registracija
22/3/11

vferari, 10.11.11. 08:42

Većina njih su ratni profiteri i ratni zločinci s kojima Hag
još nije gotov.Admiral kaže da je jedina stožerna stranka hdz voli bi da to objasni u duhu demokracije,dalje on zna o brodovima i to mu niko ne spori ali država nije brod za voditi državu nije dovoljno znati jedriti.Admiral može podržavati koga hoće ali nema pravo nikome sugerirati ko je pravi ko krivi.Za generale pjlačka,korupcija,ratno profiterstvo ne znači ništa upravo zato što su neki od njih u tome učestvovali
Nova vlast morat će procesuirat ratno profiterstvo,nezakonsku privatizaciju i zato trebaju svim mogućim naoružanjem generali to spriječiti ali narod je progledao!!


registracija
8/7/09

bankar, 10.11.11. 09:04

a pravi kurs je šta? ajde domazet ne seri pa poznato je da si prolupao davnih dana i sad mi mi trebali predati prod tvome kursu !??


registracija
2/1/11

prohujalo, 10.11.11. 12:16

fluid
stvarno mi je zao ali tvoj komentar mi upade u7 oci.....
ko je taj nas Ante Gotovina......podsijecam clan Legije stranaca-placenih ratnika......isti je dozivio srecu da ga mi Hrvati gledamo kao naseg mucenika......isti sve radi samo za novac.....kad cemo mi Hrvati istin da pogledamo u oci......
PS. koliko smo mi isti do sad platili advokate koji ga brane......??????
dali je i to ljubav prema domovini od nase vladajuce stranke......
dok u isto vrijeme nasi drzavljani(muski i zenski) visoko9 obrazovanui kadar pretura kontejnere da pronade hranu za prezivljavanje.......
ostajem bez komentara....>>>>>>


registracija
28/4/10

Zvonko, 10.11.11. 13:16

Za razliku od mnogih lupetala ovdje, Lošo, kad je riječ o balkanskim silnicama, jako dobro zna što priča!

To što načelno podržava HDZ, ne znači da svaka njegova nema kontekst i smisao!


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 10.11.11. 20:30

Lako je njima blebetati sa debelom mirovinom,a ne vide kako narod dise i gladuje.


registracija
24/5/11

hary40, 13.11.11. 07:17

Ovo su zbilja redikuli.Tko ih je okupio na mjestima kojima se pojavljuju od devedesete?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika