09.11.2011. / 13:56

Autor: Nacional.hr

Posljedice premijerkine odluke:

Širenje Vladinog logora?

Otvorenim pismom Vladi i njenoj predsjednici Jadranki Kosor obratio se Savez samostalnih sindikata Hrvatske. Postavili su pitanje "je li Vlada RH ovaj ugovor sklopila temeljem odgovarajućih odredbi Zakona o obveznim odnosima"

Radnici Đakovštine dobili su svoje otpremnine. Hoće li epilog ove priče uzrokovati nove prosvjede radnika čije su tvrtke u sličnoj situaciji?Radnici Đakovštine dobili su svoje otpremnine. Hoće li epilog ove priče uzrokovati nove prosvjede radnika čije su tvrtke u sličnoj situaciji?Odluka Vlade da bivšim radnicima Đakovštine isplati otpremnine i zaostale plaće u ukupnom iznosu od otprilike 40 milijuna kuna pokrenula je lavinu takih zahtjeva u Hrvatskoj. Prvi su na listi radnici KIO Orahovice d.d. u stečaju koji prosvjeduju u središtu Orahovice tražeći svoje plaće i otpremnine.

Otvorenim pismom Vladi i njenoj predsjednici Jadranki Kosor obratio se Savez samostalnih sindikata Hrvatske. Postavili su pitanje "je li Vlada RH ovaj ugovor sklopila temeljem odgovarajućih odredbi Zakona o obveznim odnosima".

"SSSH traži da Vlada RH na isti način, temeljem pozitivnih zakonskih propisa, obešteti i pomogne radnicima KIO Keramika d.d. Orahovica, ali i radnicima svih tvrtki koji su do danas završili u stečaju, počevši od 1996. godine (kada je donesen Stečajni zakon), a koji nisu naplatili svoja potraživanja u cijelosti. U stečajevima su završili bez svoje volje i utjecaja, zahvaljujući loše provedenoj privatizaciji, toleriranju financijske nediscipline i nefunkcioniranju pravne države i tako izgubili svoja potraživanja.

Ako Vlada RH ne postupi po ovom zahtjevu, SSSH će smatrati kako se radi o diskriminaciji radnika - vjerovnika i pogodovanju samo jednoj grupi radnika za koju je Vlada RH procijenila da ima svoj politički interes", stoji u pismu koje potpisuje predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
7/3/11

medjimurec, 09.11.11. 14:42

Ma nema problema sad ce to kukuriku rijesiti pod odma ...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika