09.11.2011. / 14:21

Autor: Nacionalova redakcija

Kvalifikacije za europsko košarkaško prvenstvo gluhih u Turskoj 2012.

Prva utakmica na rasporedu je u subotu, 12.11. u 19.15 sati, a druga u nedjelju, 13.11.u 19.45 sati. Budući da su ovo prvi službeni nastupi Hrvatske košarkaške reprezentacije gluhih, nadamo se da će publika podržati naše košarkaše, od kojih se očekuje pobjeda i plasman na Europsko prvenstvo

Najavni plakatNajavni plakatHrvatska košarkaška reprezentacija gluhih igra idući vikend, 12.i13.11., kvalifikacijske utakmice protiv gluhih košarkaša Bjelorusije. Pobjednik iz dvije utakmice kvalificirat će se izravno na 10.Europsko prvenstvo gluhih (Konya, Turska , 29.06.- 07.07. 2012.) Kvalifikacijske utakmice igraju se u Zagrebu, (SD 'Pešćenica').

Prva utakmica na rasporedu je u subotu, 12.11. u 19.15 sati, a druga u nedjelju, 13.11.u 19.45 sati. Budući da su ovo prvi službeni nastupi Hrvatske košarkaške reprezentacije gluhih, nadamo se da će publika podržati naše košarkaše, od kojih se očekuje pobjeda i plasman na Europsko prvenstvo.

Da bi se ti planovi ostvarili, naši igrači, naravno, trebaju to pokazati i dokazati na terenu, u fair i športskoj borbi protiv suparnika, reprezentacije Bjelorusije. Organizator kvalifikacijskih utakmica je Hrvatski športski savez gluhih, a ovu važnu športsku manifestaciju financijski podupiru Poliklinika Bagatin iz Zagreba i Poliklinika SUVAG iz Zagreba. Svoj je doprinos dao i Hrvatski košarkaški savez koji našim gluhim košarkašima pomaže već četiri godine.

Da košarka za gluhe osobe može imati financijsku potporu i kontinuitet (treninzi, utakmice), gluhi košarkaši provode Humanitarno-sportski projekt „Pomaganje je uvijek IN“ putem kojega su, do sada, dobivali potporu za rad košarkaškog kluba „Silent Warriors“, koji okuplja gluhe košarkaše. Igrači se nadaju da će uspješno prebroditi ova dva kvalifikacijska susreta i, nakon toga, putem projekta „Pomaganje je uvijek IN“, započeti prikupljati financijska sredstva potrebna za odlazak na Europsko prvenstvo u Turskoj.

Vezane vijesti

Lučić prošla 1. kolo, Tomljanović predala

Lučić prošla 1. kolo, Tomljanović predala

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić postavljena je u kvalifikacijama za Wimbledon za 12. nositeljicu. U 1. kolu pobijedila je Rumunjku Elenu Bogdan… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika