Objavljeno u Nacionalu br. 383, 2003-03-19

Autor: Vedrana Rudan

ZLOĆE I POVRĆE

Misice od nula do pet godina

Vani je puhalo sivo, teško i preteško jugo. Ajmo, rekao je urednik, idemo, da čujem teme. Imam temu, rekla je Ana, ovaj vikend je u Opatiji izbor mis do pet godina... Super, rekao je šef, ali tko će male koze nagovoriti da govore? Tko iz njih može išta izvući? Stari, nisam mislila razgovarati s misicama, rekla je Ana. To biranje je sranje. Zamisli izbor mis do pet godina?!

Sjedili smo u redakciji. Bio je petak. Vani je puhalo sivo, teško i preteško jugo. Uuuu… Gledali smo ga kroz prozor. Ajmo, rekao je urednik, idemo, da čujemo teme. Tema, tema… Dajte temu za vikend! Tema?! Svakom novinaru tema je noćna mora! Imam temu, rekla je Ana, ovaj vikend je u Opatiji, u hotelu Mediteran, izbor mis do pet godina… Super, rekao je šef, ali tko će male koze nagovoriti da govore? Sa djecom treba znati, ona uglavnom odgovaraju sa “da” i “ne”. Tko iz njih može išta izvući? Pokušajmo. Slušatelji vole kad dječica mekeću. Sve te male žene imaju roditelje, oca, majku, djeda, baku, mi smo radio za naše slušatelje. Super! Iz tih malih guzica treba izvući ime, prezime, koliko imaš godina, jesi li lijepa… Ne jesi li lijepa, tu će pičkice reći “da”, k o l i k o si lijepa! Što očekuješ od ovog izbora… Pazi kako ćeš s njima razgovarati! Nama, dragi moji, nedostaje dobrih novinara! Većina vas je za kurac! Stari, nisam mislila razgovarati s misicama, rekla je Ana. To biranje je sranje. Zamisli izbor mis do p e t godina?! Borimo se protiv zlostavljanja pasa, mačaka, okoliša, a iskorištavamo djecu. Čuj, mogli bismo postaviti i pitanje kako to da se ne biraju m i s t e r i do pet godina…Čekaj malo, stara! Tisuću puta sam vam rekao, nismo reformatori, mi smo izvjestitelji! Ne mijenjamo jebeni svijet! Tko vas je ovamo doveo, gdje ste rasli, jebote?! To je sve od juga, čim zapuše jugo, vi popizdite! Mislim da nije okej, rekla je Ana, pedofili će sjesti u prvi red i drkati na male guzice u sitnim bikinijima, tu, pred našim nosom… Rekao sam, smanji doživljaj, tražimo temu za vikend! Mi smo obiteljski radio, nismo lovci na stare drkadžije! Dajte neki svijetli primjer najdeprimiranijem narodu u Evropi, jebi ga!

A da kažemo nešto i o drogi? Svakako dofuraj u studio časnu sestru, bez časne sve će biti sranje. I reci da Grad plaća igle...Imam super temu, rekla sam, mlade liječnice ne mogu dobiti posao pa odlaze u Zagreb polagati ispit iz prve pomoći. Tamo negdje u Purgeriji dijele se prvopomoćne diplome, za nekih 350 kuna. Tko položi, smije okolo predavati prvu pomoć. Komadi diplomiraju medicinu s četiri zarez osam, a onda padaju prvu pomoć, netko tamo dere jadne cure… Gdje vidiš temu, rekao je šef. Komad je otišao u Zagreb, pao ispit i sad mi trebamo pjevati o tome?! Subotom? V i k e n d o m?! Stara, gdje je tu glavna misao, što je poruka?! O, jebote, jebote! Koga to zanima, stara, osim jebača koji je mladoj doktorici platio put i ispit?! Imaj na umu, on je to platio, ali i n a p l a t i o! Svi zadovoljni! Ljudi, danas vam je loš dan. Jebeno jugo, svi ste postali borci za narodna prava! Koji vam je kurac?!

A da kažemo nešto o drogi, tri dilera su skočila na mene dok sam dolazila ovamo. Pred njemačkom bankom pun ih je kurac, to je rekla Anita. Super, rekao je urednik, to je tema o kojoj se može govoriti godinama. Bio bih sretan, Anita, da ti kurac nije stalno u ustima. Okej, pozovi u studio jednog policajca, najbolje onoga koji vodi psa Rexa okolo. Rex je, samo u našem gradu, otkrio milijun kila droge. Efekt pasjeg lajanja imaš na vrpci, ne moramo i Rexa dovoditi u studio. Pitaj policajca koliko košta Rexovo školovanje, hoće li policija kupiti još rexova, slušatelji se mogu javljati u program i nuditi imena za buduće rexove. Evo nekoliko imena: Džimi, Moro, Belko, Oskar, Lora, Dina, Mex, Pančo… Ovih dana možeš u Hrvatskoj kupiti svoga dupina, bjeloglavog supa, kućicu za ptičice male, neka kupuju rexa… Naći ćemo sponzora za emisiju, zovite vlasnika prodavaonice “Vau, mijau”, dijeliti darove, umjetne miševe, kost u obliku cipele, mašnice za maltezerice, kinoulaznice za Dane oskarovaca… Svakako dofuraj u studio časnu sestru, bez časne sve će biti sranje. Reci da Grad plaća igle… Pohvali Grad, spriječili su sidu i žuticu. Svakih nekoliko minuta ubaci pasje lajanje, av, av, av i to bi bilo to. Slušaj, rekao je Mile, on i šef su studirali skupa, zašto ne odjebemo tu drogu, taj se Rex ljudima popeo na vrh glave. Odjebimo časne sestre i psa Rexa, nisu to heroji, ova zemlja nema heroje, ima samo mafiju. A i te priče o Rexu Nazionale koji dilerčićima na graničnim prijelazima njuši prljava jaja i blatni kurčić, tko može popušiti tu priču?! Dosta mi je toga psa, u svakom ga Dnevniku gledamo, jebeni manipulatori! Ne seri, stari, rekao je urednik. Država Hrvatska je jedini pravi diler, rekao je Mile, ne možeš u Hrvatsku uvesti milijun kila heroina bez blagoslova Države! Koji dileri, koje časne, koji Rex… Otkrit ću ti tajnu koju nisi znao, rekao je šef, ne znam je li D r ž a v a diler, ali znam, neka to ostane među nama, stari, mi smo d r ž a v n i radio. Šef je bijesno gledao iza prljavih stakala naočala, trbuh mu se tresao. Švedski stolovi pobit će hrvatske urednike. Šta je?!! Što nam poručuješ, vrisnuo je urednik, da je naš premijer diler?! Mi bismo trebali poslati Rexa da ode njušiti premijerova sijeda jaja?! Nisi normalan, jebote! Ajmo! Časnu! Policajca! Efekt lajanja imate. Ana, bez pizdarija, tlak mi je 180 kroz 110, kolesterol 11, ubit ćete me, gadovi!

Alo, alo, vrištala je Ana veselo. Bila je subota. Dobar dan, rekla je slušateljica, jesam li u eteru? U eteru ste, rekla je Ana. Dobar dan, rekla je slušateljica, da li se čujemo… Čujemo se, rekla je Ana. Ja bih, ako mogu… Možete, rekla je Ana. Pozdravila sestru Miki… Super, rekla je Ana, gdje je sestra Miki? U podrumu, rekla je slušateljica. Pozdrav sestri Miki u podrumu, rekla je Ana. Pa je pas lajao, av, av, av. Pa je Severina pjevala, la, la, la. A vani je bura puhala. Huuuu.…

Vezane vijesti

Zbog Opatije žrtvuju ulazak u EU

Zbog Opatije žrtvuju ulazak u EU

Dok se u Bruxellesu prezentira novi akcijski plan za ispunjenje obveza prema Europskoj uniji, vladajuća koalcija niže odluke koje ne samo da nisu u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika