09.11.2011. / 15:08

Autor: Nacional.hr

Prka poručio:

Pred pragom smo MMF-a

"Bez aranžmana s MMF-om i ozbiljnijeg rezanja rashoda, teret refinanciranja države past će na banke, što bi bilo jako loše jer bi se tad opet istisnuo javni sektor", smatra Prka

Božo PrkaBožo PrkaPredsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka u intervjuu za poslovni tjednik Lider, ponovio je izjave Slavka Linića i Radimira Čačića o MMF-u u Hrvatskoj.

Prka je izravno rekao da je Hrvatska pred pragom MMF-a jer ju tržište kapitala ne može financirati. Dodao je kako bi i kad bi tržište htjelo financirati potrebe države to bio veoma skupo.

"Bez aranžmana s MMF-om i ozbiljnijeg rezanja rashoda, teret refinanciranja države past će na banke, što bi bilo jako loše jer bi se tad opet istisnuo javni sektor", smatra Prka.

Ističe kako bi zaduživanje kod MMF-a bilo upola jeftinije, ali pod puno strožim uvjetima.

Prka smatra i kako bi se pad kreditnog rejtinga mogao zaustaviti ako nova vlada predstavi dovoljno ozbiljan gospodarski program u roku od 60 dana od dolaska na vlast.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 09.11.11. 15:23

Nema frke. Ništa neće natjerati političare i ekonomiste da ukinu novac kao dug. Uvijek će tražiti grešku u ljudima, dugom životu, rastrošnosti, a nikad u novcu koji je ustvari samo kredit. Pravog novca uopće nema.
sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca


registracija
17/12/10

zmaj, 09.11.11. 17:02

"ali pod strožim uvjetima", aj sad lijepo Prka ostani bankster do kraja pa lijepo navedi uvjete! Govno od države ogavno, peča govneta najsmrdljivijeg koje netko može izbacit niz nogu, GOVNO! Treba jednostavno cijelu zemlju prodat Kinezima, bolje nego uzet "kredit" od MMF-a!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika