09.11.2011. / 16:43

Autor: Hina

'Milanović je htio izbjeći sučeljavanje'

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor danas je na novinarsko pitanje je li ju predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas u Opatiji izbjegao, odgovorila da je to sigurno te da je Milanović to učinio jer nije htio otkriti stvarne planove i program Kukuriku koalicije.

Zoran Milanović i Jadranka KosorZoran Milanović i Jadranka KosorPredsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor danas je na novinarsko pitanje je li ju predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas u Opatiji izbjegao, odgovorila da je to sigurno te da je Milanović to učinio jer nije htio otkriti stvarne planove i program Kukuriku koalicije.

Milanović je bio najavljen kao sudionik i govornik na početku 19. tradicionalnog savjetovanja o ekonomskoj politici Hrvatske u 2012. i u programu tog skupa, no nije došao u Opatiju.

Premijerka Kosor je rekla kako zahvaljuje Hrvatskom društvu ekonomista "koje uvijek u izbornoj godini daje priliku onima koji vode vladu u tom trenutku i onima koji žele voditi vladu da kažu svoja stajališta i izlože najbitnije dijelove programa".

"Nedolazak Milanovića znači da je to sučeljavanje htio izbjeći, da nije htio otkriti koji su stvarni planovi Kukuriku koalicije i da nije htio reći pravi plan i program", kazala je Kosor odgovarajući na novinarska pitanja.

"Jedan dio tog njihovog plana je dovođenje MMF-a, smanjenje plaća, mirovina i svega što se može smanjiti, a ja sam pokazala kako možemo racionalno raditi, kako možemo djelovati u skladu sa Zakonom o fiskalnoj odgovornosti", rekla je premijerka dodavši da je "zato njihova odluka (Kukuriku koalicije) bila da se ne pojave".

"Kao što vidite, njihova se kampanja inače sastoji u tome da gospodin Milanović što manje govori", istaknula je Kosor zaključivši da je "nedavno rekao da o ekonomiji ništa ne zna i da ga to ne zanima, a danas je to pokazao".

Na pitanje zašto u 9. i 10 izbornoj jedinici, tamo gdje je HDZ bio najjači, HDZ na parlamentarne izbore ide u koaliciji sa Željkom Kerumom, Kosor je odgovorila da žele povećati potencijal i dobiti maksimum, dodavši da je to znak jakosti HDZ-a, da će rezultat ovih izbora iznenaditi mnoge, osobito Kukuriku koaliciju, usprkos nedaćama i nejednakom tretmanu HDZ-a u medijima.

Na upit ustraje li i dalje da na "RTL duelu" s njom budu četvorica čelnika Kukuriku koalicije i kakav njihov odgovor očekuje, Kosor je rekla da očekuje odgovor u skladu s pozivom RTL-a, da ako je sučeljavanje, onda zahtjeva da budu četvorica čelnika Kukuriku koalicije s jedne, a ona s druge strane.

Očekujem da će se gospoda odazvati, kazala je Kosor te na pitanje hoće li na sučeljavanju na njenoj strani sjediti Željko Kerum, odgovorila: "Ne, samo ja".

Na upit za komentar informacije da su nestali zapisnici sa sjednica predsjedništva HDZ-a, rekla je da to ne može komentirati.

"To ne mogu komentirati, kao ni bilo kakve napise u medijima jer to postaje strašno, u medijima ima toliko laži, neistina, nastojanja da se diskreditira HDZ i njegovo vodstvo da je to nezapamćeno u povijesti Hrvatske, ali će HDZ to izdržati i pobijediti", kazala je premijerka Kosor.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 09.11.11. 17:02

Ne vidim ništa loše u tome ,čovjek jednostavno nije želio sjediti u prostoriji u kojoj se nalazi vrhunska svjetska stručnjakinja za ekonomiju dr.mr.,dipl.oecc
Jaca Kossor..
Pih..


registracija
15/11/06

rimaz, 09.11.11. 20:05

Narcisa Jajara, Dr.sc.sin. (doktor znanosti svega i ničega) je bila glavni eksponat na izložbi stručnjaka političke ekonomije, i nečega u Opatiji.


registracija
15/8/09

vergilia, 10.11.11. 09:14

Kosorica se spreserava - kad je pak ona saslušala bilo kakvo stajalište ekonomskih stručnjaka i kad je to ona poslušala bilo kakav prijedlog?? Sad se tu producira i koristi simpozij za svoja podbadanja. Kakvo sučeljavanje, pa nije ovo bio predizborni skup! I što je ona uopće radila na tom simpoziju osim što se pokazivala ko mlada pred udaju?? I što će joj Milanović, ionak kaže da se on u ekonomiju ne razumije. Možda bi joj bolje bilo da je obratila pažnju na ono što se govorilo, a ne da i tu koristi državni novac za svoju kampanju. Koja licemjerka!


registracija
2/1/11

prohujalo, 10.11.11. 12:01

sta si sve ta dozvoljava.......javna rijec.....zena koja apsolutno nema pojma(ne o politici....nego o ekonomiji)
poneki put stvarno pozelim njenu pamet.......ovakve javne izjave.....da ti padne mrak na oci.....a ona ostade ziva i jos uvijek pliva u politici.......i sto je najzalosnije kroji nas zivot......da nije zalosno bilo bi smijesno.....??????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika